Распоред предавања и вежби је у делу Студентскли кутак/Распоред наставе.
Вежбе почињу од понедељка, 16. октобра.
О упису у другу и трећу годину прочитајте овде.
Коначне ранг листе за упис у другу годину студија:
– Хотелијерство – Ресторатерство – Гастрономија –
Коначне ранг листе за упис у трећу годину студија:
– Хотелијерство – Ресторатерство – Гастрономија –
О упису апсолвената прочитајте овде.
Листе за упис у другу годину студија након приговора:
– Хотелијерство – Ресторатерство – Гастрономија –
Листе за упис у трећу годину студија након приговора:
– Хотелијерство – Ресторатерство – Гастрономија –
Коначна ранг листа биће објављена у петак, 13. октобра после 12 часова.
Листе за упис у другу годину студија:
– Хотелијерство – Ресторатерство – Гастрономија –
Листе за упис у трећу годину студија:
– Хотелијерство – Ресторатерство – Гастрономија –
Како се рачунају поени погледајте овде.
Уколико имате приговор на објављени број ЕСПБ или укупних поена обратите се студентској служби. Рок за приговор је 12. октобар до 13 часова.
Резултати испита у октобарском року:
– Социологија
– Санитарна заштита и безбедност у хотелијерству
– Менаџмент смештаја
– Основи хотелијерства
– Персонални менаџмет у хотелијерству
– Технологија хране и пића
– Масовна исхрана
– Хотелски маркетинг
– Исхрана
– Економика у хотелијерству
– Информатика у хотелијерству
Обавештење за бруцоше
Униформе за гастрономе уписане у јулу се преузимају у среду (4. октобра) у 15 часова. За детаље види овде.
Униформе за хотелијере и ресторатере се преузимају у понедељак (9. октобра) у 12:30 часова.
Конкурс за студирање по дуалном моделу за студента прве године је овде.
Молимо студенте да на полагање испита обавезно донесу индекс и хемијску оловку (и да том приликом не касне).
Распоред испита за другу недељу октобарског рока је овде
Почетак школске године је 1. октобра 2023.
Први радни дан је понедељак (2. октобар) и студенти прве године основних струковних студија треба да дођу у 9 часова у амфитеатар где ће се одржати пријем бруцоша. Том приликом биће упознати са детаљима који ће им користити током студија.
Предавања почињу у уторак (3. октобра) у 9 часова према распореду наставе који можете видети на сајту школе у делу Студентски кутак/Распоред наставе
Настава за другу и трећу годину почиње 16. октобра.
У наредних двадесетак дана студенти ће обавити већи број различитих радњи. Календар тих активности је овде.
Октобарски испитни рок је последњи рок пре уписа наредне школске године. То значи да студенти треба да уложе додатни напор и провере да ли су све положене предмете уписали у индекс и да ли им се све оцене виде на студентском сервису. Самофинансирајући студенти треба да на е-сервису провере да ли су им евидентиране све уплате.
И поред молбе студентима да уложе додатни напор и провере уплате неки то нису учинили. Листа студената који су пријавили испите за последњи испитни рок у школској години а нису извршили уплату је овде. ПРОВЕРИТЕ!
Распоред испита за прву недељу октобарског рока је овде – има измена!
Резултати испита из септембарског рока су овде.
Одобрене теме завршних радова:
– Катедра за хотелијерство и опште предмете
– Катедра за гастрономију и стручне предмете
– Катедра за ресторатерство и стране језике
Резултати поправних колоквијума:
– Пословни енглески језик 1 и 2 (гастрономи са парним бројем индекса)
– Пословни енглески језик 1-4 код проф. Михаеле Лазовић
– Немачки језик
– Француски језик
– Исхрана
– Пословни енглески језик 1, 2, 3, 4 и 5 код проф. Ивана Милошевића
– Масовна исхрана
– Технологија хране и пића
– Санитарна заштита и безбедност у хотелијерству
– Информатика у хотелијерству
– Ресторатерски менаџмент
– Менаџмент смештаја
– Основи хотелијерства
Поправни колоквијуми из предмета Пословни енглески језик 1-4 за ресторатере којима је наставу држала проф. Јована Николић као и за студенте којима предаје проф. Михаела Лазовић, одржаће се у уторак (26. септембра) у 10:30 часова.
Поправни колоквијуми из предмета Немачки језик 1-5 одржаће се у понедељак, 25. септембра, у 8:30 часова. Ко жели да полаже мора да се пријави, линк је овде. Пријава траје до 25. августа у 8 часова.
Поправни колоквијуми из предмета Пословни енглески језик 1 и 2 за гастрономе са парним бројем индекса којима је наставу држала проф. Јована Николић одржаће се у уторак (26. септембра) у 10:30 часова.
Поправни колоквијум и одбрана семинарских радова из Социологије одржаће се у петак, 22. септембра у 15 часова.
Прелиминарни РАСПОРЕД ИСПИТА за октобарски рок је овде. Пријављивање испита траје до недеље (24. септембра) у подне а испитни рок почиње у понедељак. Линк за пријаву је овде. Кад прођете процес пријаве ПРОВЕРИТЕ да ли су испити пријављени. Упутство за пријаву испита је овде.
Ускоро почиње УПИСИВАЊЕ ПРАКСЕ у индекс. О томе прочитајте на страни Студентска пракса/Уписивање праксе у индекс
Резултати испита у септембарском року:
– Хотелски маркетинг
– Посластичарство са пекарством 1
– Информатика у хотелијерству
– Основи хотелијерства
– Менаџмент смештаја
– Персонални менаџмент у хотелијерству
– Предузетнички менаџмент у хотелијерству
– Економика у хотелијерству
– Исхрана
– Технологија хране и пића
– Санитарна заштита и безбедност у хотелијерству
– Масовна исхрана
Одобрене теме завршних радова:
– Катедра за хотелијерство и опште предмете
– Катедра за гастрономију и стручне предмете
– Катедра за ресторатерство и стране језике
РАСПОРЕД ИСПИТА за септембарски рок је ниже на овој страници. Коме је тешко да скролује нека кликне овде.
ВАЖНО! Студенти који су обављали праксу у објектима у којима су запослени, а нису доставили уговоре о раду (потписане са послодавцима), исте могу доставити до среде 20.септембра јер у супротном неће бити у могућности да упишу оцену из праксе у индекс.
Резултати поправних колоквијума:
– Информатика у хотелијерству
– Ресторатерски менаџмент
– Менаџмент смештаја
– Основи хотелијерства
– Пословни енглески језик (проф. М. Лазовић)
– Гастрономија 2
– Исхрана
– Масовна исхрана
– Националне гастрономије
– Технологија хране и пића
– Санитарна заштита и безбедност у хотелијерству
– Немачки језик
Поправни колоквијум из Француског ће бити у уторак 19. 09. у 10 часова у сали 2. Студенти треба да се пријаве путем мејла проф. Ани Лончар и да напишу који колоквијум полажу најкасније до 18. 09. (до 12 часова).
Поправни колоквијуми из предмета које предаје проф. Ана Калушевић одржаће се у уторак, 19. септембра у 12 часова у амфитеатру. Ко жели да полаже мора да се пријави, линк је овде. Пријава траје до 18. септембра у подне.
Поправни колоквијуми из предмета Пословни енглески језик за студенте којима предаје проф. Иван Милошевић одржаће се у уторак, 19. септембра у 09:00 часова у амфитеатру. Ко жели да полаже мора да се пријави, линк је овде. Рок за пријаву је 18. септембар до подне.
Поправни колоквијум (последњи у овој школској години) из предмета Информатика у хотелијерству одржаће се пред ОКТОБАРСКИ испитни рок, у среду 20.9.2023. у амфитеатру са почетком у 10 часова. Ко жели да полаже, мора да се пријави, линк је овде. Рок за пријаву је уторак 19.9.2023. до 12 часова. ОБАВЕЗНО ПОНЕСИТЕ ИНДЕКС НА ПОЛАГАЊЕ КОЛОКВИЈУМА!
Студенти који имају услов за упис оцене из предмета Основи гастрономије могу да дођу у уторак и четвртак у време консултација.
Поправни колоквијуми из предмета Гастрономија 2, одржаће се у понедељак 11. септембра у 11 часова. Ко жели да полаже мора да се пријави, линк је овде.
Рок за пријаву је 10. септембар до поноћи.
Студенти који ове школске године нису већ послали практичан рад из предмета Информатика у хотелијерству, а желе да те поене реализују пред октобарски испитни рок, могу га послати до среде 13. септембра ДО ПОДНЕВА. Инструкције за израду практичног рада су доступне на страници предмета. Водите рачуна да радите по инструкцијама за свој смер и да пратите шта је тамо написано, јер се свака ставка бодује. Рад се може предати само једном у току једне школске године. Рок за предају и реализацију поена пред септембарски испитни рок је истекао.
Распоред испита за прву недељу септембарског рока је овде
Распоред испита за другу недељу септембарског рока је овде.
Распоред испита за трећу недељу септембарског рока је овде. Има измена!
Прелиминарни распоред испита у септембарском року је овде. Има измена!
Поправни колоквијуми из предмета Пословни енглески језик за студенте којима предаје проф. Михаела Лазовић одржаће се у уторак, 12. септембра у 10:30 часова у амфитеатру.
Поправни колоквијуми из предмета које предаје проф. Ивана Лончар (Основи хотелијерства, Менаџмент смештаја и Ресторатерски менаџмент) одржаће се у петак, 15. септембра у 10 часова у сали 7.
Поправни колоквијум из предмета Националне гастрономије одржаће се у четвртак 31. августа у 10:30 часова.
Поправни колоквијуми из предмета које предаје проф. Ана Калушевић одржаће се у уторак, 29. августа. у амфитеатру у следећим терминима:
– Масовна исхрана у 11 часова
– Санитарна заштита у 11:00
– Технологија хране и пића у 11:00
– Исхрана у 12:30
Ко жели да полаже мора да се пријави, линк је овде. Пријава траје до 27. августа.
Поправни колоквијуми из предмета Немачки језик 1-5 одржаће се у среду, 30. августа, у 9 часова. Ко жели да полаже мора да се пријави, линк је овде. Пријава траје од 3. до 25. августа.
Поправак колоквијума из Социологије одржаће се у понедељак 28. августа у 11 часова.
Истог дана у 12 часова студенти могу бранити семинарске радове, односно презентовати своје истраживање, како би прикупили бодове и остварили услов за излазак на испит.
Пријава испита за септембарски рок могућа је од 1. до 31. августа. Линк за пријаву је овде.
Препоручујемо да пре пријављивања прочитате ово упутство.
Испитни рок почиње 4. септембра.
Одобрене теме дипломских радова:
– Катедра за хотелијерство и опште предмете
– Катедра за гастрономију и стручне предмете
– Катедра за ресторатерство и стране језике
ПРИЈЕМ ДОКУМЕНАТА ЗА УПИС је 26, 27, 28, 29. и 30. јуна од 9 до 15 часова. Пошто се у школи попуњава пријава дођите бар до 14:30.
Све информације о упису су на страници за упис.
Објављен је Конкурс за упис у школску 2023/24. годину за основне и мастер струковне студије. Детаљи су на страници за упис.
Одобрене теме дипломских радова:
– Катедра за хотелијерство и опште предмете
– Катедра за ресторатерство и стране језике
Студенти који ове школске године нису већ послали практичан рад из предмета Информатика у хотелијерству, могу то учинити до 20. августа. Инструкције за израду практичног рада су доступне на страници предмета. Водите рачуна да радите по инструкцијама за свој смер и да пратите шта је тамо написано, јер се свака ставка бодује. Рад се може предати само једном у току једне школске године.
Распоред испита до краја мајско-јунског рока је овде.
Резултати испита у мајско-јунском року:
– Економика у хотелијерству
– Предузетнички менаџмент
– Исхрана
– Технологија хране и пића
– Масовна исхрана
– Рачуноводство хотелских предузећа
– Менаџмент смештаја
– Основи ресторатерства (гастрономи)
– Санитарна заштита и безбедност у хотелијерству
– Менаџмент квалитета у хотелијерству
– Глобализација у хотелијерству
– Пословно право
– Основи гастрономије
– Персонални менаџмент у хотелијерству
– Хотелијерство 2
– Међународни ланци у хотелијерству
– Изградња и опремање хотелских објеката
– Основи хотелијерства (гастрономи)
– Хотелски маркетинг
– Информатика у хотелијерству
– Организација рада у хотелијерству
– Посластичарство са пекарством 1
– Основи хтелијерства (ресторатери)
РАСПОРЕД ИСПИТА ЗА МАЈСКО-ЈУНСКИ РОК погледајте овде. Има измена!
Пријављивање се врши путем Студентског сервиса и могуће је до 22. маја до поноћи. Упутство за пријављивање је овде.
Промена у режиму саобраћаја
Услед радова у делу Пожешке улице аутобуси саобраћају измењеном трасом па путовање из смера града према школи траје 15 минута дуже. Крените раније да не бисте закаснили. Види на мапи.
Предиспитни поени:
– Масовна исхрана
– Социологија
– Пословне финансије
– Исхрана
– Пословни енглески језик 4 (ресторатери)
– Пословни енглески језик 2 (ресторатери)
– Пословни енглески језик 2 (гастрономи – парни индекси)
– Информатика у хотелијерству (хотелијери и ресторатери)
– Информатика у хотелијерству (гастрономи)
– Посластичарство са пекарством 1
– Хотелски маркетинг
– Пословни енглески језик 4 (гастрономи)
– Пословни енглески језик 2 (хотелијери)
– Гастрономија 2
– Организација рада у хотелијерству
– Креативна гастрономија
– Хотелијерство 2
– Основи хотелијерства (гастрономи)
– Основи хотелијерства (ресторатери)
– Менаџмент смештаја
Резултати колоквијума у летњем семестру
- Информатика у хотелијерсву (поправни колоквијум)
- Пословни енглески језик 4 (поправни колоквијум, проф. Иван)
- Пословни енглески језик 2 (поправни колоквијум, проф. Иван)
- Пословни енглески језик 1 (поправни колоквијум, проф. Иван)
- Пословни енглески језик 3 (поправни колоквијум, проф. Иван)
- Пословни енглески језик 5 (поправни колоквијум, проф. Иван)
- Технологија хране и пића (поправни колоквијум)
- Француски језик 1-5 (поправни колоквијуми)
- Руски језик 1-5 (поправни колоквијуми)
- Глобализација у хотелијерству
- Пословни енглески језик - поправни колоквијум за старе студенте (проф. Михаела)
- Менаџмент квалитета у хотелијерству (други колоквијум)
- Социологија (други колоквијум)
- Исхрана (други колоквијум)
- Санитарна заштита и безбедност у хотелијерству (други колоквијум)
- Пословне финансије (други колоквијум)
- Основи ресторатерства (за гастрономе)
- Кетеринг
- Посластичарство са пекарством 1 - поправни колоквијум
- Пословни енглески језик 1, 3 - поправни колоквијум (проф. Јована)
- Пословни енглески језик 2 - ресторатери поправни (проф. Јована)
- Пословни енглески језик 2 - гастрономи поправни (проф. Јована)
- Пословни енглески језик 4 - ресторатери поправни (проф. Јована)
- Масовна исхрана (други колоквијум)
- Пословни енглески језик 2 - гастрономи (проф. Иван)
- Међународни ланци у хотелијерству (други колоквијум)
- Француски језик 2 (други колоквијум)
- Пословни енглески језик - поправни колоквијум за старе студенте (проф. Михаела)
- Пословни енглески језик 4 - гастрономи (проф. Михаела)
- Пословни енглески језик 2 - хотелијери (проф. Михаела)
- Пословни енглески језик 4 - хотелијери (проф. Иван)
- Гастрономија 2 (трећи колоквијум)
- Хотелијерство 2 (други колоквијум)
- Промоција и продаја у угоститељству
- Информатика у хотелијерству (гастрономи - поправни колоквијум)
- Информатика у хотелијерству (хотелијери и ресторатери)
- Посластичарство са пекарством 1
- Националне гастрономије (поправни колоквијум)
- Пословни енглески језик 2 - ресторатери (проф. Јована)
- Пословни енглески језик 2 - гастрономи (проф. Јована)
- Пословни енглески језик 4 - ресторатери (проф. Јована)
- Немачки језик 4 (поправни колоквијум)
- Немачки језик 1 (поправни колоквијуми)
- Немачки језик 2 (поправни колоквијуми)
- Руски језик 2 (други колоквијум)
- Руски језик 4 (други колоквијум)
- Основи гастрономије
- Пословни енглески језик 2 (хотелијери) - други колоквијум
- Социологија
- Менаџмент смештаја
- Основи хотелијерства (ресторатери)
- Основи хотелијерства (гастрономи)
- Немачки језик 2 (други колоквијум)
- Хотелски маркетинг
- Предузетнички менаџмент у хотелијерству
- Гастрономски производи (други колоквијум)
- Методика наставе стручних предмета
- Пословни енглески језик 4 - хотелијери (проф. Иван)
- Немачки језик 4 (други колоквијум)
- Пословни енглески језик 2 - гастрономи (проф. Иван)
- Организација рада у хотелијерству
- Креативна гастрономија
- Француски језик 2
- Гастрономија 2 (други колоквијум)
- Исхрана
- Санитарна заштита и безбедност у хотелијерству
- Међународни ланци у хотелијерству
- Пословни енглески језик 2 - хотелијери (проф. Михаела)
- Француски језик 4
- Масовна исхрана
- Хотелијерство 2
– Руски језик 2 (додати су поени са поправог)
– Руски језик 4 (додати су поени са поправог)
– Пословни енглески језик 2 – ресторатери (проф. Јована)
– Пословни енглески језик 2 – гастрономи (проф. Јована)
– Пословни енглески језик 4 – ресторатери (проф. Јована)
– Пословне финансије
– Гастрономски производи
– Немачки језик 2
– Немачки језик 4
– Гастрономија 2
Овера године се врши на шалтеру студентске службе од 9 до 13 часова.
Студенти прве године оверавају годину 22. маја а
Студенти друге и треће године оверавају 23. маја.
Детаљније прочитајте овде.
Одобрене теме дипломских радова:
– Катедра за гастрономију и стручне предмете
– Катедра за хотелијерство и опште предмете
– Катедра за ресторатерство и стране језике
Објављен је први списак о распоређивању на стручну праксу. Погледајте у Стручна пракса/Огласи за праксу
Објављен је конкурс за мобилност студената. Погледајте у делу ERASMUS+/Конкурс за мобилност.
Подсећамо студенте који плаћају школарину да послења рата треба да буде плаћена до краја априла.
Резултати испита у априлском року:
– Пословно право
– Екомомика у хотелијерству
– Пословање рецепције и хотелског домаћинства
– Хотелски менаџмент
– Хотелски маркетинг
– Рачуноводство хотелских предузећа
– Изградња и опремање хотелских објеката
– Персонални менаџмент у хотелијерству
– Информатика у хотелијерству
Азбучни распоред испита у априлском року је овде – има измена!
Распоред испита за прву недељу априлског рока је овде – има измена!
Одобрене теме дипломских радова:
– Катедра за гастрономију и стручне предмете
Резултати поправног колоквијума из предмета:
– Немачки језик
– Пословни енглески језик (проф. Михаела)
– Информатика у хотелијерству.
Прелиминарни распоред испита у априлском року је овде.
Пријављивање испита било је могуће је до 5. априла у поноћ.
Уплате за испите морају бити на рачуну Академије до 5. априла што значи да је последњи дан за уплату 5. април до подне.
Ко дугује за школарину неће моћи да изађе на испит!
Измена у градском превозу на линијама 23 и 53!
Због радова на водоводној мрежи аутобуси неће саобраћати улицом Благоја Паровића. Уведена је линија 57Л која ће имати стајалиште код Жарковачке улице. Детаљније погледајте овде (линк је на обавештење на сајту ГСП).
Списак студената којима није успела обрада испитних пријава је овде. Сви погледајте и, ако сте грешком на списку, реагујте.
Активирана је пријава за стручну праксу за ову школску годину. Прво све прочитајте у одељку Стручна пракса/Огласи за праксу.
Одобрене теме завршних радова:
– Катедра за хотелијерство
– Катедра за гастрономију
Рате за школарину
Подсећамо студенте који плаћају школарину по моделу „на више рата“ да у априлу доспева последња а рата.
Молимо вас да уплате вршите према упутству (видети у: Студентски кутак/Упутство за плаћања).
Резултати испита у мартовском року:
– Економика у хотелијерству
– Изградња и опремање хотелских објеката
– Иновације у угоститељству
– Технологија хране и пића
– Исхрана
– Предузетнички менаџмент
– Хотелски маркетинг
– Рачуноводство хотелских предузећа
– Пословно право
– Персонални менаџмент у хотелијерству
– Информатика у хотелијерству
Распоред испита у мартовском року је овде.
ПОНИШТАВАЊЕ ПРИЈАВА ЗА ИСПИТЕ
О поништавању пријављених испита због тога што није евидентирана уплата за исте требало је да погледате овде. Неки су то учинили а већина није. Шта је од испита остало пријављено погледајте на студентском сервису – кликните на Преглед па Испита, у Називи рокова одаберите Мартовски и кликните на Претражи.

Списак о поништавању због дуга за школарину ћемо објавити накнадно.
Распоред испита за прву недељу мартовског рока је овде (измењено!).
Активирана је пријава испита за мартовски рок. Пријава се врши путем студентског сервиса, линк је овде, и траје до поноћи у петак (24. фебруара). Ко плаћа испите рок за уплату је петак до подне. У менију одаберите Пријава па Пријава испита.
Одобрене теме завршних радова:
– Катедра за хотелијерство
– Катедра за ресторатерство
– Катедра за гастрономију
Сретење – Дан државности Србије
Државни празник који се прославља 15. и 16. фебруара, у спомен на дан када је 1804. године дигнут Први српски устанак, а такође се прославља и као Дан уставности Србије у спомен на дан када је 1835. године донет први Устав Књажевства Србије — Сретењски устав.
Школа неће радити за празник, а неће радити ни у петак, 17. фебруара.
Настава у летњем семестру почела је у понедељак, 6. фебруара. Распоред наставе је на страници Студентски кутак/Распоред наставе.
Огласна табла из зимског семестра школске 2022/23 је овде.