Пратећи уплате за школарину видимо да неке студенте и даље треба подсећати на преузете обавезе. Четврта рата школарине доспевала је у јануару.
Одобрене теме завршних тадова на Картедри за:
– Ресторатерство и стране језике
Распоред полагања испита за основне струковне студије за последњу недељу јануарског испитног рока је овде.
Комплетан распоред је овде.
Распоред испита за МАСТЕР струковне студије је овде.
Резултати испита у јануарском року:
– Економика у хотелијерству
– Рачуноводство хотелских предузећа
– Основе туризма
– Персонални менаџмент у хотелијерству
– Иновације у угоститељству
– Банкет менаџмент
– Хотелијерство 1
– Технологија хране и пића
– Информатика у хотелијерству
– Управљање сектором соба
– Изградња и опремање хотелских објеката
– Хотелски менаџмент
– Хотелски менаџмент
– Пословање рецепције и хотелског домаћинства
– Националне гастрономије
Резултати поправних колоквијума:
– Гастрономија 1
– Економика у хотелијерству
– Пословни енглески језик -1- -3- -4- и -5- (парни индекси)
– Руски језик -1- -3- -4- и -5-
– Пословни енглески језик -1- -3- -4- и -5- (непарни индекси)
– Посластичарство са пекарством 2.
Резултати колоквијума из зимског семестра су овде.
Студенти који су пријавили испит из предмета Примењена гастрономска естетика у јануарском испитном року потребно је да штампану верзију одобреног рада и списак намирница за практичан део испита донесу најкасније до четвртка 25.01.2024. у терминима консултација предметном наставнику. Сви студенти треба да упишу поене за вежбе у индекс пре термина испита. Додатне информације можете добити на имејл свог наставника: danijela.stojanovic@vhs.edu.rs (кувари) или slobodan.cavic@vhs.edu.rs (посластичари).
Предиспитни поени:
– Пословно право
– Оперативни менаџмент у угоститељству
– Ресторатерски менаџмент
– Националне гастрономије
Закључена је пријава испита за јануарски рок. У понедељак, када пристигну уплате од петка, објединићемо пријаве и уплате. Биће неслагања. До сада има двадесетак уплата за које не можемо да утврдимо чије су јер студенти не реагују. Вероватно не читају објаве на сајту па је питање има ли више смисла понављати једно те исто: Молимо вас да на е-сервису проверите да ли су ваше уплате евидентиране.
Одобрене теме завршних радова:
– Катедра за хотелијерство и опште предмете
– Катедра за гастрономију и стручне предмете
Поправни колоквијуми:
– Гастрономија 1 – уторак, 23. јануара у 12:00 (амфитеатар)
Поправни колоквијум из предмета Гастрономија 1 одржаће се у уторак, 23. јануара. Ко жели да полаже мора да се пријави путем овог линка. Рок за пријаву је 21. јануар до поноћи.
Резултати поправних колоквијума из предмета Француски језик су овде.
Увид у семинарске радове из предмета Информатика у хотелијерству, као и поене за остале предиспитне обавезе, могућ је у четвртак 11. јануара у термину консултација (11:45-13:15).
Активирана је пријава испита за јануарски рок, врши се путем Интернета (студентског сервиса) а линк ле овде.
Упутство за приступ студентском сервису је овде а упутство за пријаву испита овде.
Пријава траје до петка, 12. јануара у поноћ а испитни рок почиње у понедељак, 15. јануара.
Распоред испита за основне студије је овде.
Усмена одбрана семинарских радова из предмета Посластичарство са пекарством 2 одржаће се у терминима консултација предметом наставника С. Чавића а то су:четвртак 11.01 и понедељак 15.01.у терминима који су на сајту школе.
Последња лекција предавања из предмета Информатика у хотелијерству ће (уместо у понедељак 8. јануара) бити одржана у четвртак 11. јануара у терминима вежби и присуствовање ће се рачунати у активност на предавањима. Потписивање индекса ће се стога вршити у терминима консултација, а упис поена са предиспитних обавеза на испиту.
Први радни дан у новој календарској години је УТОРАК, 9. јануар.
На седници одржаној 4. јануара Влада Републике Србије усвојила је закључак којим се препоручује послодавцима у нашој земљи да запосленима омогуће да не раде на други дан Божића ‒ 8. јануара 2024. године.
Испити из предмета Пословна психологија у хотелијерству одржаће се у среду, 27. децембра у 08:30 часова у сали 3.
Термин за слање пројектних радова из предмета Ресторатерски менаџмент и Оперативни менаџмет у угоститељству је 26. децембар. Немојте слати радове раније.
Резултати колоквијума:
– Управљање приходима у угоститељству
– Технологија хране и пића
– Иновације у угоститељству
– Гастрономија 1 (трећи колоквијум)
– Изградња и опремање хотелских објеката
– Пословни енглески језик 1 (парни индекси)
– Пословни енглески језик 3 (парни индекси)
– Пословни енглески језик 5 (парни индекси)
– Рачуноводство хотелских предузећа
– Банкет менаџмент
– Хотелијерство 1
– Француски језик 1, 3 и 5
– Гастрономија 1 (други колоквијум)
– Пословна комуникација
– Менаџмент догађаја и анимација у хотелијерству
– Немачки језик 1
– Немачки језик 3 и 4
– Немачки језик 5
– Иновативно предузетништво у угоститељству
– Оперативни менаџмент у угоститељству
– Основе туризма
– Хотелски маркетинг
– Персонални менаџмент у хотелијерству
– Руски језик 3
– Руски језик 1
– Руски језик 5
– Пословно право
– Пословни енглески језик 1 (непарни индекси)
– Информатика у хотелијерству
– Посластичарство са пекарством 2
– Немачки језик 3
– Немачки језик 5
– Пословни енглески језик 1 (парни индекси)
– Пословни енглески језик 3 (парни индекси)
– Пословни енглески језик 5 (парни индекси)
– Пословни енглески 2 и 4 (парни индекси)
– Пословни енглески језик 3 (непарни индекси)
– Пословни енглески језик 5 (непарни индекси)
– Националне гастрономије
– Ресторатерски менаџмент
– Анализа података
– Немачки језик 1
– Рачуноводство хотелских предузећа
– Планирање менија
– Пословни енглески језик 3 (непарни индекси)
– Гастрономски менаџмент (други колоквијум)
– Француски језик 3
– Пословни енглески језик 1 (непарни индекси)
– Технологија хране и пића
– Руски језик 5
– Француски језик 1
– Националне гастрономије (2. колоквијум + 1. поправни)
– Хотелијерство 1
– Руски језик 3
– Руски језик 1
– Гастрономски менаџмент
– Планирање менија
– Немачки језик 5
– Немачки језик 3
– Гастрономија 1
– Немачки језик 1
– Националне гастрономије (први колоквијум)
Поправни колоквијуми из предмета Руски језик 1, 2, 3, 4 и 5 одржаће се у среду, 27 децембра у 8:45 часова у амфитеатру. Ко жели да полаже мора да се пријави овде. Рок за пријаву је 26. децембар до 22:00 часова.
На овом списку у студенти којима су одобрени студентски кредити и стипендије.
Уколико имате неке приговоре на тачност наведених елемената за бодовање, потребно је да доставите документоване приговоре уз попуњен образац најкасније до 26. децембра. Образац можете преузети у скриптарници.
Поправни колоквијуми из предмета Немачки језик 1, 2, 3, 4 и 5 одржаће се у среду, 27 децембра у 8 часова. Ко жели да полаже мора да се пријави овде. Рок за пријаву је 26. децембар до 16:00 часова.
Хотел Hyatt Regency Београд и ове године организује сајам праксе под називом HYATT гради каријеру младих. Позивају се сви заинтересовани студенти да дођу у четвртак 21. децембра на предавање које ће се одржати у амфитеатру са почетком у 10:45 часова.
Предавања, вежбе и консултације које држи проф. Милош Зрнић неће бити држани ове недеље.
Резултати испита одржаних у децембарском року:
– Информатика у хотелијерству
Распоред испита за децембарски рок је овде.
Одобрене теме завршних радова:
– Катедра за гастрономију и стручне предмете
Објављена је сатница полагања колоквијума из предмета Информатика у хотелијерству за смер ГАСТОНОМИЈА, видите овде. ОБАВЕЗНО ПОНЕСИТЕ ИНДЕКС И ДОЂИТЕ БАР 15 МИНУТА РАНИЈЕ.
Студентски симпозијум на Копаонику – детаље погледајте овде.
Обрађене су све уплате за испите и, веровали или не, и даље има оних за који греше позив на број али и оних који нису платили. Списак оних који дугују је овде. Погледајте и, ако сте платили, сликајте уплатницу и пошаљите на problem@vhs.edu.rs.
Радна субота је 16. децембра а настава се изводи по распореду за петак (одрађује се 5. јануар). Часови за мастер студије почеће раније, Оперативни менаџмент почеће у 12:00 а Управљање приходима у 13:30 часова
Сви заинтересовани студенти који би желели да своју студентску праксу за 2023/2024 школску годину обаве у Kempinski Hotel Adriatic Istria Хрватска или Kempinski Palace Portoroz Словенија могу доћи на презентацију која ће се одржати у среду 13. децембра са почетком у 11:45 у амфитеатру Високе хотелијерска школе.
У среду 13. децембра у 10 часова, у одсеку Висока хотелијерска школа (амфитеатар), предавање ће одржати познати шеф кухиње са мишелиновом звездицом Томаж Кавчић.
Предавање није намењено само студентима са студијског програма Гастрономија, већ и свим осталим заинтереованим студентима. Обавештавамо и заинтересоване ученике завршних разреда сродних средњих стручних школа да могу присуствовати овом предавању.
По завршетку предавања, Томаж Кавчић ће заједно са нашим наставницима вештина и једном групом студената у Кабинету за гастрономију одрадити и куварску вежбу.
Активирана је пријава испита за децембарски рок. Линк за пријаву је овде. Пријава траје до суботе у подне.
Ако неко није платио новембарску рату нека то учини до петка да бе би било проблема са обрадом пријава.
Измена за ову недељу на мастер студијама: Предмет Управљање сектором соба неће бити у среду (6. децембра) већ у наредни уторак (12. децембра) у 18:00 часова
Подсећају се студенти да је рок за пријаву теме за обавезан ПРИСТУПНИ РАД из предмета Примењена гастрономска естетика (кувари) 03. децембар. Пријаве слати на мејл danijela.stojanovic@vhs.edu.rs
Резултати поправног колоквијума из предмета Информатика у хотелијерству су овде.
Први колоквијум из предмета Пословни енглески језик 5 (за студенте са непарним бројем индекса) одржаће се 13. децембра у 08:30 у сали 5. Језичка грађа (пројекти 1, 2 и 3) за припрему овог колоквијума налази се овде.
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ДОМОВЕ
Расподеле места за домове за студенте старијих година вршиће се у уторак 28. новембра у Кабинету за информатику по следећем распореду:
– за девојке – 11:00 часова,
– за момке – 12:00 часова.
Обавезно понети индекс и личну карту.
Одобрене теме завршних радова:
– Катедра за хотелијерство и опште предмете
– Катедтра за гастрономију и стручне предмете
РАДНА СУБОТА
25. новембра ће бити радна субота – одрађује се 4. јануар – па ће се настава изводити по распореду за четвртак.
Е-сервис
Новим студентима активиран је е-сервис. Важно је да се сви пријаве, није компликовано али се треба придржавати одређених правила те препоручујемо да прво прочитате кратко упутство. Линк је овде (или кроз меније: Студентски кутак/Упутства за е-сервис/Приступ). На е-сервису студенти проверавају да ли су им евидентиране уплате, испити, али користи се и за пријављивање колоквијума.
Подсећамо студенте који плаћају школарину на више рата да у новембру треба да се плати друга рата. Неки су већ платили али има и погрешних уплата још од уписа, зато сви проверите на начин описан у горе поменутом упутству и пријавите евентуални проблем.
Упутство за плаћање школарине је овде.
Резултати поправних колоквијума из предмета Француски језик су овде.
Резултати испита у новембарском року:
– Информатика у хотелијерству
У оквиру обележавања недеље италијанске кухиње у свету, на одсеку Висока хотелијерска школа гостоваће италијански кувар Мида Муцолон (Mida Muzzolon). Заинтересовани студенти могу присуствовати мастеркласу који ће се одржати у кабинету за гастрономију у терминима:
– од понедељка до четвртка (13.-16. новембра) једна група од 9 до 12 и друга од 12 до 15 часова и
– петак 17. новембра од 9 до 12 часова
Напоменути шеф припремаће традиционална јела италијанске кухиње из области Венета.
Распоред испита за ову недељу је овде.
Испити почињу у среду (8. новембра), а распоред за претходну недељу је овде.
Комплетан распоред је овде – има измена.
Пријава за полагање испита у новембарском року је закључена. У понедељак ћемо упарити уплате и пријављене испите и, буде ли таквих, објавити листу оних чије уплате нису евидентиране.
Испити почињу у среду (8. новембра), а распоред за прву недељу је овде – има измена.
Комплетан распоред је овде – има измена.
У понедељак 6. новембра у амфитеатру наше школе од 9 часова гостујући предавач ће бити Џил Џакобсен, HR директор компаније Дизни, у чијем саставу послују Дизни круз лајн и Дизни хотели.
Активирана је пријава испита за новембарски рок. Пријављивање је могуће до недеље (5. новембра) у подне. Линк за пријаву је овде.
Резултати поправног колоквијума из Информатике су овде.
За студенте који су пропустили да се упишу у првом термину други рок је до краја октобра. Шта је све потребно за упис (или обнову) прочитајте овде.
РАДНА СУБОТА
28. октобра ће бити радна субота – одрађује се 3. јануар – па ће се настава изводити по распореду за среду.
Настава из предмета Пословни енглески језик 5 код проф. Милошевића ће у суботу, уместо у 9, почети у 15:15.
Ранг листа студената пријављених на конкурс за упис по дуалном моделу образовања је овде. Попуњена су сва места за хотелијерство и гастрономију а за ресторатерство је расписан нови конкурс – погледајте овде.
Први термин за упис у наредну годину студија је завршен.
Студенти који нису имали услов могу да пријаве до 4 испита али не више од 12 ЕСПБ за ОКТОБАР 2. Пријава се врши на шалтеру студентске службе у петак (20.) и понедељак (23. октобра) – треба донети доказ о уплати.
Испити ће бити у време консултација.
По окончању октобра 2 биће објављен датум за упис када могу да се упишу студенти који су пропустили први термин.
Апсолвенти који су пропустили први термин могу да се упишу у петак, 27. октобра.
Академија струковних студија Београд организује бесплатан курс грчког језика за све заинтересоване студенте и професоре.
Часови ће се одржавати почев од 1. новембра сваког уторка и среде од 16:30 до 18 часова путем Зум апликације. Молимо све заинтересоване да се до 27.10. пријаве на имејл vojkans@hotmail.com
Одобрене теме завршних радова:
– Катедра за Хотелијерство и опште предмете
– Катедра за гастрономију о стручне предмете
ЕРАЗМУС ДАНИ – погледајте у ERASMUS+/Догађаји
Коначне ранг листе за упис у другу годину студија:
– Хотелијерство – Ресторатерство – Гастрономија –
Коначне ранг листе за упис у трећу годину студија:
– Хотелијерство – Ресторатерство – Гастрономија –
КОНКУРС ЗА МОБИЛНОСТ СТУДЕНАТА у сврху студирања на високошколским установама у ЕРАЗМУС+ програмским земљама погледајте овде.
Студенти који желе да вежбе из предмета Примењена гастрономска естетика обављају из области посластичарства са пекарством треба да се пријаве овде. Рок је до среде у поноћ. Од пријављених ће бити изабрани студенти и оформљена једна група за вежбе четвртком од 17:30 до 20 часова.
Листе за упис у другу годину студија након приговора:
– Хотелијерство – Ресторатерство – Гастрономија –
Листе за упис у трећу годину студија након приговора:
– Хотелијерство – Ресторатерство – Гастрономија –
Коначна ранг листа биће објављена у петак, 13. октобра после 12 часова.
Листе за упис у другу годину студија:
– Хотелијерство – Ресторатерство – Гастрономија –
Листе за упис у трећу годину студија:
– Хотелијерство – Ресторатерство – Гастрономија –
Како се рачунају поени погледајте овде.
Уколико имате приговор на објављени број ЕСПБ или укупних поена обратите се студентској служби. Рок за приговор је 12. октобар до 13 часова.
Резултати испита у октобарском року:
– Социологија
– Санитарна заштита и безбедност у хотелијерству
– Менаџмент смештаја
– Основи хотелијерства
– Персонални менаџмет у хотелијерству
– Технологија хране и пића
– Масовна исхрана
– Хотелски маркетинг
– Исхрана
– Економика у хотелијерству
– Информатика у хотелијерству
Обавештење за бруцоше
Униформе за гастрономе уписане у јулу се преузимају у среду (4. октобра) у 15 часова. За детаље види овде.
Униформе за хотелијере и ресторатере се преузимају у понедељак (9. октобра) у 12:30 часова.
Конкурс за студирање по дуалном моделу за студента прве године је овде.
Почетак школске године је 1. октобра 2023.
Први радни дан је понедељак (2. октобар) и студенти прве године основних струковних студија треба да дођу у 9 часова у амфитеатар где ће се одржати пријем бруцоша. Том приликом биће упознати са детаљима који ће им користити током студија.
Предавања почињу у уторак (3. октобра) у 9 часова према распореду наставе који можете видети на сајту школе у делу Студентски кутак/Распоред наставе
Настава за другу и трећу годину почиње 16. октобра.
У наредних двадесетак дана студенти ће обавити већи број различитих радњи. Календар тих активности је овде.
Октобарски испитни рок је последњи рок пре уписа наредне школске године. То значи да студенти треба да уложе додатни напор и провере да ли су све положене предмете уписали у индекс и да ли им се све оцене виде на студентском сервису. Самофинансирајући студенти треба да на е-сервису провере да ли су им евидентиране све уплате.
Огласна табла из летњег семестра школске 2022/23 је овде.