Немачка

20170616_180440

ЂОРЂЕ ЈАНКОВИЋ, студент друге године смера гастрономија:

Своју стручну праксу на крају прве године сам обавио у Немачкој, у малом месту Баденвајлер, у хотелу „Ritter“.

Имајући у виду да је мени ово била прва пракса, у почетку сам био мало разочаран и скептичан што у том хотелу није била већа група студената из наше школе, или уопште из Србије. Ипак, није ми дуго требало да увидим предности тога што нас је свега неколико из Школе – врло брзо смо се осамосталили у раду, упознали нове људе и са њима се зближили, а због природе посла, ја сам усавршио језик земље у којој сам добио прилику да радим.

У кухињи хотела су сви били веома коректни и вољни да нас науче  и помогну. Највише сам радио уз шефа кухиње, и захваљујући њему, много сам напредовао у својој професији. Било је и напорно и тешко, веровали или не, 3 месеца јесте дужи период.. С обзиром да је место мање, није имало много тога да се види, али смо се ми сналазили. Мој предлог за све јесте да се сваки слободни тренутак максимално искористи за излете у веће околние градове. Посетио сам Базел и пријатно се изненадио.

Ова пракса ми је пружила прилику да учим немачки језик окружен изворним говорницима, што је веома битно за мене, јер сам до тад могао само да га учим у школи.

Све у свему, имам јако лепе успомене са праксе, предложио бих свакоме ко је спреман на такав корак да слободно оде, а ја ћу свакако отићи барем на још једну праксу тамо.

На фотографијама:

Ђорђе Јанковић – студент друге године смера гастрономија

Бранко Николић – студент друге године смера хотелијерство

Александар Дачић – студент друге године смера хотелијерство

Повезане вести