Улазак студената у Србију

Молимо вас да ово пажљиво прочитате, можете и више пута.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије активно ради на решавању питања доласка студената из околних земаља. Да би се ушло у Републику Србију, потребан је негативан налаз на COVID-19 не старији од 72 часа, како особа која долази из иностранства не би морала провести 14 дана у карантину. У овом тренутку, организовано тестирање на COVID-19, је омогућено за студенте са територије Босне и Херцеговине (Републике Српске) и Црне Горе, док се за студенте из других суседних земаља исто очекује у наредном периоду.

Ради договора и заказивања бесплатног тестирања на COVID-19, због уласка у Републику Србију, студенти са територије Босне и Херцеговине (Републике Српске), могу да се јаве на мејл Радмили Пејић r.pejic@mnrvoid.vladars.net а студенти са територије Црне Горе др Маји Милановић maja.milanovic@ijzcg.me или др сци Сањи Меденици sanja.medenica@ijzcg.me

Тестирање на COVID-19 моћи ће да обаве само студенти који имају обавезе на својој високошколској установи током месеца маја (испитни рок и практична настава – вежбе). На тестирање ће студенти долазити са ИМЕЈЛ ПОРУКОМ КОЈУ ТРЕБА ДА ДОБИЈУ ОД ВИСОКОШКОЛСКЕ УСТАНОВЕ, у којој се наводе њихове обавезе у мају. Са негативним резултатом теста, студенти ће имати рок од 72 сата да уђу у Републику Србију без обавезе боравка у карантину.

Студенти наше школе који су из Републике Српске, и тренутно се налазе се тамо, а имају обавезе током маја (вежбе и/или испите) због којих би дошли у Републику Србију, треба да кроз ову апликацију потврде да желе да те своје обавезе испуне и дају сагласност школи да пошаље њихов матични број Владиној Комисији за давање дозвола за улазак у Србију. Уједно треба да провере имејл који школа има, јер ћемо на њега послати поруку која је неопходна ради тестирања на COVID-19.

РОК ЈЕ ПОНЕДЕЉАК ДО 14 ЧАСОВА!