Овера семестра

Који су термини за оверу семестра?

Овера се врши на шалтеру студентске службе од 9 до 13 часова 16, 17. и 18. маја.

Шта је све потребно за оверу и шта се проверава?

1. Оверен претходни семестар

Проверава се да ли је у индекс стављен печат „ОВЕРЕН СЕМЕСТАР“ и да ли су прикупљени потписи за све предмете. Било је десетак студената који из оправданог разлога нису прикупили све потписе за зимски семестар али им је исти условно оверен уз обавезу да недостајуће потписе прикупе накнадно. Ко је заборавио да то учинили нека то обави сада, док прикупља нове потписе, иначе неће моћи да овери летњи семестар и поред тога што има поменути печат.

2. Прикупљени сви потписи

Проверава се да ли су прикупљени потписи за сваки предмет из текућег семестра. Искористите следећу радну недељу да прикупите потписе. Ко је спречен да дође лично по потпис може да замоли другог да то учини.

3. Плаћене све обавезе

Рок за уплату школарине истекао је у априлу. Ко још није извршио уплате треба то да учини до среде, 11. маја. Све уплате морају бити евидентиране на е-сервису и обавеза студента је да то контролише. Евентуалне рекламације неће бити прихватане у термину овере (јер то одузима време) па их треба извршити раније.
Пракса показује да студенти не маре много за своје уплате јер не проверавају да ли су евидентиране. Има десетак уплата на привременом рачуну за које се не зна чије су и за такве студенте ће бити проблем да овере семестар.
Неки чак кажу да не знају колико треба да плате!? Ако је то стварно истина (у шта је тешко поверовати) ево разрешења мистерије. Износ школарине за сваку школску годину пише на уговору.

4. Уплаћена накнада за оверу семестра

Накнада за оверу семестра износи 1.000,00 динара.
Понесите доказ о уплати!
Уплата мора бити извршена у складу са упутством за плаћања. Немојте питати колеге шта треба да се напише јер неки то не знају па дају погрешне информације. На сајту школе све пише, на пример: