Распореди (предавања, вежбе, испити, колоквијуми...)

Резултати поправних колоквијума из Планирања менија

14.01.2019.

Погледајте резултате поправних колоквијума, као и нове материјале из предмета Планирање менија ..

Резултати колоквијума из Организације

14.01.2019.

Погледајте резултате II колоквијума из предмета Организација рада у хотелијерству.
Увид у радове и упис бодова могу се обавити у четвртак, 24.01.2019.године од 11:15 до 12:15 часова.

Резултати колоквијума из посластичарства

14.01.2019.

Погледајте резултате колоквијума из предмета Посластичарство са пекарством 2.

Градиво за припрему испита из Руског 1

13.01.2019.

Упис оцена из предмета Руски језик 1 је у уторак, 15. јануара у 10 сати.
За оне који желе да освоје још бодова испит почиње истог дана у 12 сати. Увежбајте одговоре на испитна питања уз помоћ овог материјала.

Резултати колоквијума код др Ивана Милошевића

11.01.2019.

Погледајте резултате колоквијума из предмета:
- Пословни енглески језик 3 (Хотелијери)
- Пословни енглески језик 3 (Гастрономи)

Резултати III колоквијума из технологије

11.01.2019.

Погледајте резултате трећег колоквијума из предмета Технологија хране и пића.

Резултати поправног колоквијума из Француског језика

11.01.2019.

Погледајте резултате поправног колоквијума из предмета Француски језик 1, 3 и 5.

Резултати колоквијума из глобализације

06.01.2019.

Погледајте резултате оба колоквијума из предмета Глобализација у хотелијерству.

Колоквијум из Рачуноводства

10.01.2019.

Други колоквијум из предмета Рачуноводство хотелских предузећа одржаће се у петак, 11. јануара 2019. у амфитеатру по следећим групама:
- Ресторатери у 14:00
- Гастрономи у 14:00
- Хотелијери у 16:00
НАПОМЕНА: Могу да полажу само они који су ПОЛОЖИЛИ први колоквијум!

Колоквијум из Права

09.01.2019.

Други колоквијум из предмета Пословно право одржаће се у суботу, 12. јануара у амфитеатру по следећим групама:
Од 15:00 Студенти Гастрономије који се сами финансирају
Од 16:00 Студенти Хотелијерства који се сами финансирају
Од 17:00 Сви студенти који се финансирају из буџета и сви студенти Ресторатерства
Студенти су дужни да се придржавају наведеног распореда и да на колоквијум понесу индекс и оловку.

Погледајте резултате првог колоквијума у овом документу.

Примењена гастрономска естетика (кувари)

08.01.2019.

Студенти који су одрадили вежбе из предмета Примењена гастрономска естетика (кувари) у зимском семестру школске 2018/2019. године или раније, потребно је да се јаве предметном наставнику до 11.01.2019. године у термину консултација или имејлом (danijela.stojanovic@vhs.edu.rs), како би добили теме за семинарски (приступни) рад.
Овај рад је услов да би изашли на практичан део испита у овој школској години (која траје до 30.09.2019.).
ВАЖНО: Након 11. јануара теме неће бити додељиване!

Информатика

08.01.2019.

Ради лакше припреме поправног колоквијума и испита из предмета Информатика у хотелијерству погледајте страницу предмета на којој су расположиви сви материјали. Прочитајте из којих области су питања на испиту, кликом на следећи списак.

Резултати колоквијума код проф. Драгане Илић

06.01.2019.

Погледајте резултате колоквијума из предмета Пословни енглески језик 1 за гастрономе и ресторатере.

Потписи из Изградње и Права

08.01.2019.

Потписи из предмета Изградња и опремање хотелских објеката и Пословно право даваће се у суботу, 12. јануара 2019. у амфитеатру од 09:00 сати.

Колоквијум из Изградње

08.01.2019.

Колоквијум из предмета Изградња и опремање хотелских објеката одржаће се у петак, 11. јануара 2019. у амфитеатру по следећим групама:
- Хотелијери у 10:00 часова
- Гастриними у 10:45 часова
- Ресторатери у 10:45 часова

Колоквијуми код др Саше Машића

08.01.2019.

Завршни колоквијум из предмета Хотелски менаџмент одржаће се у петак, 11. јануара 2019. у 11:30 у амфитеатру

Завршни колоквијум из предмета Пословање рецепције и хотелског домаћинства одржаће се у петак, 11. јануара 2019. у 13:00 у амфитеатру

Трећи колоквијум из Технологије

22.12.2018.

Трећи колоквијум из предмета Технологија хране и пића биће одржан у среду, 9. јануара 2019. у амфитеатру. На колоквијум имају право да изађу само студенти који су се пријавили путем интернета.
Пријавило се 108 студената па су направљене две групе.
Погледајте у којој сте групи и у колико часова почиње колоквијум вашој групи.
Спискови су сложени азбучно по броју индекса.

Резултати II колоквијума из технологије

06.01.2019.

Погледајте резултате другог колоквијума из предмета Технологија хране и пића.

Резултати II колоквијума из француског

06.01.2019.

Погледајте резултате другог колоквијума из предмета:
- Француски језик 1
- Француски језик 3
- Француски језик 5

Испитна питања из посластичарства

05.01.2019.

Погледајте испитна питања за предмет Посластичарство са пекарством 2.

Испитна питања из естетике

05.01.2019.

Погледајте испитна питања за предмет Примењена гастрономска естетика (за област посластичарство са пекарством)

Колоквијум из посластичарства

05.01.2019.

Колоквијум из предмета Посластичарство са пекарством 2, одржаће се у четвртак 10.01.2019. у 11:15 у амфитеатру.

Питања за усмени испит код др Ивана Милошевића

05.01.2019.

Погледајте питања за усмени део испита из предмета:
- Пословни енглески језик 1
- Пословни енглески језик 2
- Пословни енглески језик 3
- Пословни енглески језик 4
- Пословни енглески језик 5

Резултати колоквијума код др Ивана Милошевића

05.01.2019.

Погледајте резултате колоквијума из предмета:
- Пословни енглески језик 1 (Хотелијери - 1. група)
- Пословни енглески језик 5

Колоквијуми код др Михаеле Лазовић

05.01.2019.

Колоквијум из Пословног енглеског језика код др Михеале Лазовић ће се одржати у уторак 08.01.2019. од 12 сати у сали 7.

Колоквијум из Организације

04.01.2019.

Други колоквијум из предмета Организација рада у хотелијерству одржаће се у четвртак, 10.01.2019.године у амфитеатру по следећим групама:
Хотелијери у 16:00 часова
Гастрономи и ресторатери у 16:40 часова.

Колоквијум из Немачког

03.01.2019.

Поправни колоквијум из предмета Немачки језик 1, Немачки језик 3 и Немачки језик 5 одржаће се у уторак, 8. јануара у 08:00 у амфитеатру.
НАПОМЕНА:
Потписи за Немачки језик ће бити дељени 8. и 9. јануара на предавањима.

Резултати колоквијума из Хотелијерства

02.01.2019.

Погледајте резултате другог колоквијума за предмет Хотелијерство 1.

Резултати колоквијума код др Андреја Стојановића

01.01.2019.

Погледајте резултате оба колоквијума за предмет:
- Руски језик 3 (Г и Р)
- Руски језик 5 (Г, Х и Р)

Колоквијуми код др Саше Машића

28.12.2018.

Други колоквијум из предмета Хотелски менаџмент одржаће се у петак, 4. јануара 2019. у 11:00 у амфитеатру

Други колоквијум из предмета Пословање рецепције и хотелског домаћинства одржаће се у петак, 4. јануара 2019. у 12:30 у амфитеатру

Резултати колоквијума из рачуноводства

28.12.2018.

Погледајте резултате првог колоквијума за:
- Хотелијере
- Ресторатере
- Гастрономе.

Резултати колоквијума из Информатике

28.12.2018.

Погледајте резултате у овом документу.

Трећи колоквијум из Технологије НОВО!

28.12.2018.

Трећи колоквијум из предмета Технологија хране и пића биће одржан у среду, 09. јануара 2019. у амфитеатру од 14:20 часова .
Студенти који желе да полажу морају да се пријаве. Списак студената разврстаних у групе за полагагање ће бити накнадно објављен, кад се утврди коначан број пријављених.

Линк за пријаву колоквијума је овде.
ПАЖЊА: Приликом пријављивања изаберите предмет!
Пријављивање је омогућено од 28. децембра 2018. до 05. јануара 2019. (до поноћи).

Решења из Глобализације

26.12.2018.

Погледајте тачне одговоре за други колоквијум из предмета Глобализација у хотелијерству.

Оцене семинарских из Хотелијерства

26.12.2018.

Погледајте оцене семинарских радова из предмета Хотелијерство 1.

Градиво из Информатике

26.12.2018.

Додати су нови материјали са предавања па погледајте.

Градиво из Ресторатерског менаџмента

25.12.2018.

Погледајте страницу на којој су материјали из овог предмета.

Планирање менија

24.12.2018.

Погледајте резултате колоквијума у овом документу, као и нове материјале из предмета Планирање менија .

Семинарски их Хотелијерства

24.12.2018.

Сви студенти који желе усмено да презентирају послату писану верзију семинрског рада из предмета Хотелијерство 1, могу да се пријаве проф. Косар на е-маил 24. и 25. децембра.

Колоквијум из Информатике

24.12.2018.

И поред благовремених саопштења о колоквијуму из Информатике (предоченим на предавањима, вежбама, консултацијама и сајту школе) неки студенти нису испоштовали дат рок за пријаву. Све молбе за накнадну пријаву, уколико су основане, биће уважене уколико буду поднете до понедељка, 24. децембра до 14 часова.

Резултати испита из Предузетништва

24.12.2018.

Погледајте резултате испита из предмета Предузетнички менаџмент у хотелијерству.

Други колоквијум из Технологије

22.12.2018.

Други колоквијум из предмета Технологија хране и пића биће одржан у среду, 26. децембра 2018. у амфитеатру. На колоквијум имају право да изађу само студенти који су се пријавили путем интернета.
Пријавило се 127 студената па су направљене две групе.
Погледајте у којој сте групи и у колико часова почиње колоквијум вашој групи.
Спискови су сложени азбучно по броју ундекса.

Колоквијум из Информатике

21.12.2018.

Први колоквијум из предмета Информатика у хотелијерству биће одржан у уторак, 25. децембра 2018. у сали 7. На колоквијум имају право да изађу само студенти друге године гастрономије који су се пријавили путем интернета.
Пријавило се 100 студената па су направљене две групе. Групе се НЕ МОГУ мењати, те молимо студенте да дођу у термину своје групе.
Погледајте у којој сте групи и у колико часова почиње колоквијум вашој групи.

Додати су и нови материјали са предавања па погледајте.

Резултати колоквијума код др Михаеле Лазовић

20.12.2018.

Погледајте резултате у овом документу.

Резултати колоквијума из Анимације

18.12.2018.

Погледајте резултате колоквијума из предмета Менаџмент догађаја и анимација.

Колоквијум из Руског језика код проф. Василијевић

19.12.2018.

Други колоквијум из предмета Руски језик 1 одржаће се у среду 26. децембра у 9:00 у Амфитеатру. Материјал за припрему је овде.
Други колоквијум из предмета Руски језик 3 одржаће се у уторак 25. децембра у 9:00 у Сали 1. Материјали за припрему је овде.

Резултати испита из Исхране

18.12.2018.

Погледајте резултате испита из предмета Исхрана.

Колоквијум из немачког 5

15.12.2018.

Други колоквијум из предмета Немачки језик 5 одржаће се у уторак, 18. децембра од 08:30 у сали 2.

Други колоквијум из Технологије НОВО!

14.12.2018.

Други колоквијум из предмета Технологија хране и пића биће одржан у среду, 26. децембра 2018. у амфитеатру од 14:30 часова .
Студенти који желе да полажу морају да се пријаве а, ваљда је то јасно, они који не желе да изађу на колоквијум не треба да се пријаве. Списак студената разврстаних у групе за полагагање ће бити накнадно објављен, кад се утврди коначан број пријављених.

Линк за пријаву колоквијума је овде.
ПАЖЊА: Приликом пријављивања изаберите предмет!
Пријављивање је омогућено од 15. до 21. децембра 2018. (до поноћи).

Други колоквијум енглеског језика код проф. Ивана Милошевића

13.12.2018.

Други колоквијум из предмета:
- Пословни енглески језик 1 за хотелијере одржаће се у уторак, 25. децембра у 8:00 у сали 1.
- Пословни енглески језик 3 за хотелијере одржаће се у понедељак, 24. децембра у 18:00 у амфитеатру.
- Пословни енглески језик 3 за гастрономе одржаће се у понедељак, 24. децембра у 18:30 у амфитеатру.
- Пословни енглески језик 5 одржаће се у уторак, 25. децембра у 15:30 у сали 1.

Колоквијум из Информатике НОВО!

12.12.2018.

Kолоквијум из предмета Информатика у хотелијерству биће одржан у уторак, 25. децембра 2018. у сали 7 од 14:30 часова.
Студенти који желе да полажу морају да се пријаве, а они који не желе да изађу на колоквијум, логично, не треба да се пријаве. Могу се пријавити ИСКЉУЧИВО студенти друге године, смера гастрономија (односно студенти који су наставу из овог предмета слушали у овом семестру). Списак студената разврстаних у групе за полагагање, као и тачна времена полагања за сваку групу, биће накнадно објављени, кад се утврди коначан број пријављених.

Линк за пријаву колоквијума је овде.
Пријављивање је омогућемо до 19. децембра 2018. (до поноћи).

Резултати колоквијума из Организације

11.12.2018.

Погледајте резултате првог колоквијума из предмета Организација рада у хотелијерству.

Колоквијум из Права

11.12.2018.

Први колоквијум из предмета Пословно право одржаће се у петак, 14. децембра у амфитеатру по следећим групама:
Од 10:00 Студенти Гастрономије који се сами финансирају
Од 11:00 Студенти Хотелијерства који се сами финансирају
Од 12:00 Сви студенти који се финансирају из буџета и сви студенти Ресторатерства
Студенти су дужни да се придржавају наведеног распореда и да на колоквијум понесу индекс и оловку.

Резултати колоквијума из Комуникације

11.12.2018.

Погледајте резултате првог колоквијума из предмета Пословне комуникације.

Ресторатерски менаџмент

10.12.2018.

Погледајте резултате првог колоквијума из предмета Ресторатерски менаџмент и термин за увид у радове.
Погледајте и страницу на којој су материјали из овог предмета.

Резултати колоквијума из Технологије

07.12.2018.

Погледајте резултате првог колоквијума из предмета Технологија хране и пића и термин за увид у радове.

Вежбе из Националне гастрономије

02.12.2018.

Студенти друге године смера Гастрономија упуте за вежбе из предмета Националне гастрономије могу подићи у канцеларији за праксу у петак 07.12.2018. од 11:00 до 12:30 часова.

Градиво из Хотелијерства 1

06.12.2018.

Погледајте питања за колоквијум из предмета Хотелијерство 1 .

Градиво из Глобализације

06.12.2018.

Погледајте питања за колоквијум и термине семинарских из предмета Глобализација у хотелијерству .

Резултати колоквијума код др Ивана Милошевића

05.12.2018.

Хотелијери, погледајте резултате првог колоквијума из предмета:
- Пословни енглески језик 1
- Пословни енглески језик 3

Резултати колоквијума код проф. Драгане Илић

05.12.2018.

Погледајте резултате првог колоквијума из предмета Пословни енглески језик 1.

Колоквијум из Комуникације

04.12.2018.

Први колоквијум из предмета Пословна комуникација одржаће се у петак, 7. децембра у амфитеатру по следећим групама:
Од 09:00 Сви студенти који се финансирају из буџета и сви студенти Ресторатерства
Од 10:00 Студенти Хотелијерства који се сами финансирају
Од 11:00 Студенти Гастрономије који се сами финансирају

Колоквијум из Рачуноводства

03.12.2018.

Први колоквијум из предмета Рачуноводство хотелских предузећа одржаће се у среду, 5. децембра у амфитеатру по следећим групама:
Од 12 до 12:30 смер Ресторатери
Од 12:30 до 13 смер Хотелијери (код којих се индекс завршава с парним бројем)
Од 13 до 13:30 смер Хотелијери (непарни бројеви индекса)
Од 13:30 до 14 смер Гастрономи (са парним бројем индекса)
Од 14 до 14:30 смер Гастрономи (непарни број индекса)

Планирање менија

03.12.2018.

Погледајте и страницу са материјалима из предмета Планирање менија .

Резултати колоквијума из Глобализације

03.12.2018.

Погледајте резултате првог колоквијума из предмета Глобализација у хотелијерству.

Вежбе из Националне гастрономије

02.12.2018.

Студенти друге године смера Гастрономија упуте за вежбе из предмета Националне гастрономије могу подићи у следећим терминима:
- среда 05.12.2018. од 11:00 до 13:00 сати у сали 3
- петак 07.12.2018. од 12:00 до 13:30 сати у кабинету 7
Наставник вештина Данијела Стојановић

Колоквијум из Ресторатерског менаџмента

29.11.2018.

Први колоквијум из предмета Ресторатерски менаџмент одржаће се у петак, 7. децембра од 10 часова у сали 2.

Градиво из Ресторатерског менаџмента

29.11.2018.

Погледајте страницу на којој су материјали из предмета Ресторатерски менаџмент .

Колоквијуми из Организације рада

29.11.2018.

Први колоквијум из предмета Организација рада у хотелијерству одржаће се у четвртак, 6. децембра у 16:00 часова у амфитеатру.

Резултати колоквијума из Хотелијерства 1

29.11.2018.

Погледајте резултате првог колоквијума из предмета Хотелијерство 1.

Резултати колоквијума код др Ивана Милошевића

28.11.2018.

Погледајте резултате првог колоквијума из предмета:
- Пословни енглески језик 3 (за гастрониоме)

Колоквијуми код др Михаеле Лазовић

27.11.2018.

Колоквијум из предмета Пословни енглески језик за студенте којима предаје проф. Михаела Лазовић одржаће се у среду, 5. децембра у 14:30 у амфитеатру.

Колоквијуми код др Саше Машића

27.11.2018.

Први колоквијум из предмета Хотелски менаџмент одржаће се у петак, 30. новембра у 11:00 у амфитеатру

Први колоквијум из предмета Пословање рецепције и хотелског домаћинства одржаће се у петак, 30. новембра у 12:30 у амфитеатру

Упис оцена код др Милене Вукић

26.11.2018.

Упис оцена из предмета Предузетнички Менаџмент и Промоција и продаја у хотелијерству је 26.11. у 11 часова у кабибету професора.
Погледајте резултате овде.

Колоквијум из Технологије

25.11.2018.

Први колоквијум из предмета Технологија хране и пића биће одржан у среду, 28. новембра 2018. у амфитеатру. На колоквијум имају право да изађу само студенти који су се пријавили путем интернета.
Пријавило се 154 студента па су направљене две групе.
Погледајте у којој сте групи и у колико часова почиње колоквијум вашој групи.
Спискови су сложени азбучно по броју ундекса.

Колоквијуми из Пословног енглеског језика код проф. Ивана Милошевића

21.11.2018.

Први колоквијум из Пословног енглеског језика 1 одржаће се у уторак, 27. новембра у 8:00 у сали 1.
Први колоквијум из Пословног енглеског језика 3 одржаће се у понедељак, 26. новембра у 18:00 у амфитеатру.
Први колоквијум из Пословног енглеског језика 3 за студенте Гастрономије одржаће се у среду, 28. новембра у 8:00 у амфитеатру.

Колоквијум из немачког 3

18.11.2018.

Први колоквијум из предмета Немачки језик 3 одржаће се у уторак, 20. новембра по овој сатници:
- Гастрономи у 08:00 часова
- Ресторатери у 08:00 часова
- Хотелијери у 08:30 часова.

Колоквијум из Технологије НОВО!

17.11.2018.

Први колоквијум из предмета Технологија хране и пића биће одржан у среду, 28. новембра 2018. у амфитеатру од 14:30 часова .
Студенти који желе да полажу морају да се пријаве а, ваљда је то јасно, они који не желе да изађу на колоквијум не треба да се пријаве. Списак студената разврстаних у групе за полагагање ће бити накнадно објављен, кад се утврди коначан број пријављених.

Линк за пријаву колоквијума је овде.
Пријављивање је омогућемо до 23. новембра 2018. (до поноћи).

Колоквијум из немачког 5

12.11.2018.

Први колоквијум из предмета Немачки језик 5 одржаће се у уторак, 13. новембра у 08:30 часова.

Колоквијум из немачког језика

03.11.2018.

Први колоквијум из предмета Немачки језик 1 одржаће се у среду, 7. новембра у амфитеатру по следећој сатници:
- Хотелијери у 08:00 часова
- Ресторатери у 08:30 часова
- Гастрономи у 08:30 часова

Резултати испита код проф. Милене Вукић

22.10.2018.

Погледајте резултате испита и термин за упис оцена за ОКТОБАР 2 у овом фајлу.

Почињу вежбе за пети семестар

19.10.2018.

Распоред вежби у петом семестру за студенте гастрономије:
- Примењена гастрономска естетика (пекари).
- Примењена гастрономска естетика (кувари).
- Посластичарство са пекарством 2.
Вежбе почињу од понедељка, 22. октобра.

Резултати поправног колоквијума из Информатике

19.10.2018.

Погледајте резултате у овом документу .

Резултати испита из Организације

19.10.2018.

Погледајте резултате из предмета Организација рада у хотелијерству и термин за упис оцена.

Примењена гастрономска естетика

16.10.2018.

Уводно предавање из предмета Примењена гастрономска естетика за све студенте 3 године смера Гастрономија, одржаће се у четвртак 18.10.2018. у 9 сати у сали 1. Присуство студената је обавезно због упознавања са наставним планом и програмом рада, као и организовања група за вежбе које су обавезне.

Посластичарство са пекарством 2

16.10.2018.

Уводно предавање из предмета Посластичарство са пекарством 2 за студенте 3 године смера Гастрономија који су изабрали овај предмет, одржаће се у четвртак 18.10.2018. у 10 сати у сали 1. Присуство студената је обавезно због упознавања са наставним планом и програмом рада, као и организовања група за вежбе које су обавезне.

Почињу вежбе из Гастрономије 1

10.10.2018.

Од четвртка, 11. октобра почињу вежбе за студенте гастрономије из предмета Гастрономија 1.
Вежбе се обављају у кабинету за гастрономију по следећем распореду.
Пронађите се на списку који је поређан по првој колони (индекс), проверите име и запамтите групу у коју сте разврстани. На другој страни су термини за сваку групу.
Први наступају студенти друге групе а вежбе им почињу у 8 часова.

Информатика у хотелијерству

24.09.2018.

Ради лакше припреме испита из предмета Информатика у хотелијерству, прочитајте из којих области су питања на испиту, кликом на следећи списак . Преузмите и предавања за припрему испита:
- Уводно предавање
- Основни појмови из информатике
- Представљање података и рачунарска логика
- Развој информационих система
- Основне компоненте персоналног рачунара
- Периферне јединице и секундарна меморија
- Софтвер
- Пројектовање информационих система у хотелијерству
- Превођење информационих захтева у ER дијаграме
- Примена информационих система и информационих технологија у хотелијерству
- Рачунарске мреже и интернет

Информатика у хотелијерству

21.08.2018.

Студенти који до сада нису предали семинарски рад из предмета Информатика у хотелијерству треба да имају у виду да је рок за предају (као што и пише у инструкцијама) 7 дана пре почетка испитног рока. Подећамо вас да се градиво о Power Point-у може преузети на следећим линковима:
Power Point 1. део и Power Point 2. део.
Смернице за израду семинарског рада погледајте овде.

Информатика у хотелијерству

29.07.2018.

Да бисте лакше пронашли материјале за припрему поправног колоквијума и испита, списак свих линкова који вам омогућавају да им приступите и сачувате их (или одштампате) можете видети у следећем документу. Такође, прочитајте из којих области су питања на испиту, кликом на следећи списак.

Испитна питања из посластичарства 1

18.05.2018.

Погледајте испитна питања из предмета Посластичарств о са пекарством 1.

Испитна питања за Менаџмент смештаја

17.05.2018.

Погледајте испитна питања за предмет Менаџмент смештаја.

Испитна питања за Основе хотелијерства

14.05.2018.

Погледајте испитна питања за предмет Основи хотелијерства.

Испитна питања за Креативну гастрономију

14.05.2018.

Погледајте испитна питања за предмет Креативна гастрономија

Менаџмент смештаја

11.05.2018.

Тринаесто предавање из предмета Менаџмент смештаја можете преузети овде.

Информатика у хотелијерству

09.05.2018.

Предавање о рачунарским мрежама и интернету можете преузети овде.
Водите рачуна о поштовању рока за слање семинарских радова!

Креативна гастрономија

09.05.2018.

Погледајте нове материјале са предавања:
Готова јела - увод
Готова јела - рецепти
Фугу риба

Питања код проф. Милошевића

07.05.2018.

Погледајте питања за усмени део испита код др Ивана Милошевића из предмета:
- Пословни енглески језик 2
- Пословни енглески језик 4

Основи хотелијерства

04.05.2018.

Дванаесто предавање из предмета Основи хотелијерства можете да преузмете овде.

Менаџмент смештаја

04.05.2018.

Дванаесто предавање из предмета Менаџмент смештаја можете преузети овде.

Посластичарство са пекарством 1

03.05.2018.

На доњим линковима налазе се презентације са предавања:
- Теста у посластичарству и пекарству.
- Кромпир тесто.
- Макаронси.
- Чоколада.

Основи хотелијерства

27.04.2018.

Једанаесто предавање из предмета Основи хотелијерства можете да преузмете овде.

Информатика у хотелијерству

25.04.2018.

Предавање о примени информационих технологија и информационих система у хотелијерству можете преузети овде.
Преузмите и задатак за вежбање за колоквијум из Word–а и његово решење кликом на следећи линк.

Гастрономски производи

25.04.2018.

Погледајте нов материјал са предавања:
Јела по поруџбини - рецепти

Креативна гастрономија

25.04.2018.

Погледајте нове материјале са предавања:
Јела по поруџбини - рецепти

Основи хотелијерства

22.04.2018.

Десето предавање из предмета Основи хотелијерства можете да преузмете овде.

Менаџмент смештаја

22.04.2018.

Десето предавање из предмета Менаџмент смештаја можете преузети овде.

Информатика у хотелијерству

18.04.2018.

Предавање о превођењу информационих захтева у дијаграм ентитета и везе можете преузети овде.
Преузмите и седми део градива из Word-a са примерима и задацима за вежбање.

Гастрономски производи

17.04.2018.

Погледајте нов материјал са предавања:
Јела од риба, ракова, шкољки...
Јела од риба, ракова...- рецепти
Ризото са рибљим месом
Смуђ у маринади од поврћа

Креативна гастрономија

17.04.2018.

Погледајте нове материјале са предавања:
Шампињони на бечки начин
Шампињони Орли - рецепти
Глазирани жир
Ризото са рибљим месом
Шпагете Миланез
Похована Горгонзола
Смуђ у маринади од поврћа

Основи хотелијерства

13.04.2018.

Материјал са деветог предавања из предмета Основи хотелијерства можете преузети овде а погледајте и Стандарде за разврставање хотела у категорије.

Менаџмент смештаја

13.04.2018.

Материјал са деветог предавања из предмета Менаџмент смештаја можете преузети овде.

Посластичарство са пекарством 1

12.04.2018.

На доњим линковима налазе се презентације са предавања:
- Масе у посластичарству.
- Кремови у посластичарству.
- Преливи и глазуре.
- Историјски развој и подела.

Информатика у хотелијерству

11.04.2018.

Предавање о пројектовању информационих система у хотелијерству можете преузети овде. Преузмите и шести део градива из Word-a, уз задатке за вежбу.

Менаџмент смештаја

11.04.2018.

Преузмите примере намењене студентима предмета Менаџмент смештаја:
- PrimerMetropolHotel.xlsx
- Primer(2).xlsx

Основи хотелијерства

09.04.2018.

Осмо предавање из предмета Основи хотелијерства можете да преузмете овде.

Менаџмент смештаја

09.04.2018.

Осмо предавање из предмета Менаџмент смештаја можете преузети овде.

Информатика у хотелијерству

04.04.2018.

Презентацију са предавања о софтверу можете преузети овде. Преузмите и пети део градива из Word-a, уз задатке за вежбу.

Гастрономски производи

03.04.2018.

Погледајте нов материјал са предавања:
Топла предјела/јела - рецепти

Креативна гастрономија

03.04.2018.

Погледајте нове материјале са предавања:
Топла предјела - јела
Крокети
Суфлеи са сиром
Симбол и креација васкршњих јаја

Основи хотелијерства

31.03.2018.

Седмо предавање из предмета Основи хотелијерства можете да преузмете овде.

Менаџмент смештаја

31.03.2018.

Седмо предавање из предмета Менаџмент смештаја можете преузети овде.

Гастрономски производи

28.03.2018.

Погледајте нов материјал са предавања:
Предавање 9 (супе-консомеи)
Супе-консомеи-рецепти

Креативна гастрономија

28.03.2018.

Погледајте нове материјале са предавања:
Супа од говеђег меса
Говеђи консоме
Супа од јелена
Кнедле од пилећег меса
Телећа француска-бела чорба
Италијански минестрон
Руски боршч

Информатика у хотелијерству

28.03.2018.

Презентацију са предавања Периферне јединице и секундарна меморија можете преузети овде као и 4. деo градива из Word-а, уз примере и задатке за вежбу.

Основи хотелијерства

25.03.2018.

Шесто предавање из предмета Основи хотелијерства можете да преузмете овде.

Менаџмент смештаја

25.03.2018.

Шесто предавање из предмета Менаџмент смештаја можете преузети овде.

Менаџмент квалитета (за хотелијере)

22.03.2018.

Погледајте још неке теме за семинарски рад

Гастрономски производи

21.03.2018.

Погледајте нов материјал са предавања:
Супе и чорбе

Креативна гастрономија

21.03.2018.

Погледајте нове материјале са предавања:
Лангуст белви-рецепт
Печеница од јелена
Деликатесна саалата од јелена
Ловачка паштета од јелена
Деликатес салата од шунке
Паштета од фазана по корацима
Паштета од фазана са тартуфима
Галантин од фазана

Информатика у хотелијерству

21.03.2018.

Преузмите предавање Основне компоненте персоналног рачунара, као и трећи део градива из Word-a, уз задатке за вежбу.

Основи хотелијерства

19.03.2018.

Пето предавање из предмета Основи хотелијерства можете да преузмете овде.

Менаџмент смештаја

19.03.2018.

Пето предавање из предмета Менаџмент смештаја можете преузети овде.

Креативна гастрономија

14.03.2018.

Погледајте нове материјале са предавања:
Валдорф салата
Виндзор салата
Пилећа салата
Татарски бифтек
Национално предјело
Његушки пршут
Кавијар
Телећа салата

Информатика у хотелијерству

14.03.2018.

Преузмите други део градива из Word-a, уз задатке за вежбу.

Основи хотелијерства

09.03.2018.

Четврто предавање из предмета Основи хотелијерства можете да преузмете овде.

Менаџмент смештаја

09.03.2018.

Четврто предавање из предмета Менаџмент смештаја можете преузети овде.

Информатика у хотелијерству

08.03.2018.

Преузмите презентацију са предавања Развој информационих система, као и први део градива из Word-a, уз задатке за вежбу.

Основи хотелијерства

04.03.2018.

Треће предавање из предмета Основи хотелијерства можете да преузмете овде.

Менаџмент смештаја

04.03.2018.

Треће предавање из предмета Менаџмент смештаја можете преузети овде.

Информатика у хотелијерству

28.02.2018.

Преузмите презентацију са предавања Представљање података и рачунарска логика , као и задатак из PowerPoint-а рађен на вежбама.

Основи хотелијерства

23.02.2018.

Друго предавање из предмета Основи хотелијерства можете да преузмете овде.

Менаџмент смештаја

23.02.2018.

Друго предавање из предмета Менаџмент смештаја можете преузети овде.

Креативна гастрономија

22.02.2018.

Погледајте материјале са предавања:
Креативна гастрономија - план рада
Креативна гастрономска естетика
Пример писања стандардног рецепта
Напомене-информације-подсетник
Пример семинарског: Салата од хоботница
Пример семинарског рада
Калкулација и маржа
Стандардна рецептура
Креативна декорација - шаргарепа
Креативна декорација - краставац
Креативна декорација - ротквица
Креативна декорација – бела ротква
Креативна декорација - лук
Креативна декорација - парадајз
Креативна декорација - воће
Јапански суши
Јапанска Кобе-беф говедина
Валдорф салата
Виндзор салата
Пилећа салата
Татарски бифтек
Национално предјело
Његушки пршут
Кавијар
Телећа салата

Гастрономски производи

22.02.2018.

Погледајте материјале са предавања:
Гастрономски производи - план рада
Пример семинарског рада
Пример писања стандардног рецепта
Напомене уз рецепт
Калкулација и маржа за семинарски рад
Значај стандардизованог рецепта
Пример семинарског: Мађарска гулаш чорба
Пример семинарског: Турнедо Росини
Валдорф салата
Пример семинарског: Валдорф салата
Татарски бифтек
Гастрономски производи настали под утицајем познатих личности
Хладна предјела - предавање
Хладна предјела - рецепти
Српско национално јело по корацима
Француска салата
Његушки пршут
Пилећа салата

Информатика у хотелијерству

21.02.2018.

Презентацију са предавања о основним појмовима из Информатике у хотелијерству можете преузети овде.
Преузмите и други део градива из PowerPoint-а .
Упутство за припрему семинарских радова можете погледати и преузети овде.

Информатика у хотелијерству

14.02.2018.

Предавање о вештинама презентовања и прављења PowerPoint презентације можете преузети овде. Преузмите и први део градива из PowerPoint-а, као и задатке за вежбу.
Презентацију о основама рада у оперативном систему Windows 10, са наставе из предмета Информатика у хотелијерству, можете преузети овде.

Основи хотелијерства

09.02.2018.

Прво предавање из предмета Основи хотелијерства можете да преузмете овде.

Менаџмент смештаја

09.02.2018.

Прво предавање из предмета Менаџмент смештаја можете преузети овде.

Информатика у хотелијерству

06.02.2018.

Уводно предавање из предмета Информатика у хотелијерству можете преузети овде.

Пословни енглески код проф. Милошевића

15.01.2018.

Студенти којима предаје проф. Иван Милошевић могу да преузму испитна питања следећи доње линкове:
1. Пословни енглески језик 1
2. Пословни енглески језик 2
3. Пословни енглески језик 3
4. Пословни енглески језик 4

Пословни енглески код Наталије Павлове

15.01.2018.

Студенти којима предаје проф. Наталија Павлова могу да преузму одговарајуће материјале следећи доње линкове:
- Пословни енглески језик 1 - испитна питања
- Пословни енглески језик 2 - испитна питања
- Пословни енглески језик 3 - испитна питања
- Пословни енглески језик 4 - испитна питања
- Пословни енглески језик 5 - испитна питања за ресторатере и хотелијере.

Испитна питања посластичаре из естетике

13.01.2018.

Погледајте питања за предмет Примењена гастрономска естетика за студенте из области посластичарства са пекарством.

Испитна питања за Руски 1

13.01.2018.

Погледајте питања за предмет Руски језик 1.

Испитна питања за Посластичарство 2

10.01.2018.

Погледајте питања за предмет Посластичарство са пекарством 2.

ПИТАЊА из Ресторатерског менаџмента

08.01.2018.

Преузмите и савладајте питања за испит из предмета Ресторатерски менаџмент.

Информатика у хотелијерству

05.01.2018.

Предавање о рачунарским мрежама и интернету можете преузети овде.

Пословни енглески код Наталије Павлове

03.01.2018.

Студенти којима предаје проф. Наталија Павлова могу да преузму одговарајуће материјале следећи доње линкове:
1. Пословни енглески језик 5 - испитна питања за ресторатере и хотелијере.
2. Пословни енглески језик 3 - време одржавања колоквијума и градиво за колоквијум
3. Пословни енглески језик 1 - време одржавања колоквијума и градиво за колоквијум.

Приступни радови за гастрономе

03.01.2018.

Студенти који имају предмете Посластичарство са пекарством 2 и Примењена гастрономска естетика (посластичари), требају да се јаве предметном наставнику Слободану Чавићу за време консултација, како би добили теме за приступне радове из ова два предмета. Саставни део приступног рада је и израда технолошке карте са калкулацијом. У прилогу можете преузети пример урађене технолошке карте са калкулацијом, као и табелу за рад. Приступни рад је обавезан поред вежби, у остваривању предиспитних обавеза.

Ресторатерски менаџмент

28.12.2017.

Преузмите и погледајте једанаесто предавање из предмета Ресторатерски менаџмент.

Информатика у хотелијерству

27.12.2017.

Предавање о примени информационих технологија и информационих система у хотелијерству можете преузети овде. Преузмите и други део градива из PowerPoint-а , као и задатак рађен на вежбама.

Информатика у хотелијерству

22.12.2017.

Предавање о превођењу информационих захтева у дијаграм ентитета и везе можете преузети овде. Преузмите и први део градива из PowerPoint-а, као и задатке за вежбу.

Ресторатерски менаџмент

20.12.2017.

Преузмите и погледајте десето предавање из предмета Ресторатерски менаџмент.

Ресторатерски менаџмент

13.12.2017.

Преузмите и погледајте девето предавање из предмета Ресторатерски менаџмент.

Информатика у хотелијерству

12.12.2017.

Предавање о пројектовању информационих система у хотелијерству можете преузети овде. Преузмите и задатак за вежбање за колоквијум из Word–а и његово решење кликом на следећи линк.

Информатика у хотелијерству

07.12.2017.

Предавање о вештинама презентовања и прављења PowerPoint презентације можете преузети овде.
Преузмите и седми део градива из Word-а са примерима и задацима за вежбање.
Упутство за припрему семинарских радова можете погледати и преузети овде.

Ресторатерски менаџмент

05.12.2017.

Преузмите и погледајте осмо предавање из предмета Ресторатерски менаџмент.

Информатика у хотелијерству

01.12.2017.

Презентацију са предавања о софтверу можете преузети овде. Преузмите и шести део градива из Word-a, уз задатке за вежбу.

Ресторатерски менаџмент

28.11.2017.

Преузмите и погледајте седмо предавање из предмета Ресторатерски менаџмент.

Информатика у хотелијерству

23.11.2017.

Презентацију са предавања Периферне јединице и секундарна меморија можете преузети овде. Преузмите и пети део градива из Word-a, уз задатке за вежбу.

Ресторатерски менаџмент

23.11.2017.

Преузмите и погледајте шесто предавање из предмета Ресторатерски менаџмент.
Ко није погледао претходна предавања може да их пронађе ниже на овој страници.

Информатика у хотелијерству

17.11.2017.

Преузмите предавање Основне компоненте персоналног рачунара, као и 4. деo градива из Word-а, уз примере и задатке за вежбу.

Ресторатерски менаџмент

16.11.2017.

Преузмите и погледајте пето предавање из предмета Ресторатерски менаџмент.
Ко није погледао претходна предавања може да их пронађе ниже на овој страници.

Информатика у хотелијерству

10.11.2017.

Преузмите презентацију са предавања Развој информационих система, као и трећи део градива из Word-a, уз задатке за вежбу.

Ресторатерски менаџмент

08.11.2017.

Преузмите и погледајте четврто предавање из предмета Ресторатерски менаџмент.
Ко није погледао претходна предавања може да их пронађе ниже на овој страници.

Информатика у хотелијерству

03.11.2017.

Преузмите презентацију са предавања Представљање података и рачунарска логика , као и други део градива из Word-a, уз задатке за вежбу.

Ресторатерски менаџмент

02.11.2017.

Преузмите и погледајте треће предавање из предмета Ресторатерски менаџмент.
Ко није погледао претходна предавања може да их пронађе ниже на овој страници.

Информатика у хотелијерству

26.10.2017.

Презентацију са предавања о основним појмовима из Информатике у хотелијерству можете преузети овде. Преузмите и први део градива из Word-a, уз задатке за вежбу.

Ресторатерски менаџмент

23.10.2017.

Преузмите и погледајте друго предавање из предмета Ресторатерски менаџмент. Погледајте и инструкције за израду студентског пројекта.
Молимо студенте да посећују предавања како би учествовали у формирању тимова за даљи рад.
Ко није погледао, прво предавање је објављено 16.10.2017. (ниже на овој страници).

Информатика у хотелијерству

19.10.2017.

Презентацију о основама рада у оперативном систему Windows 10, са наставе из предмета Информатика у хотелијерству, можете преузети овде.

Ресторатерски менаџмент

16.10.2017.

Преузмите и погледајте презентацију са првог предавања из предмета Ресторатерски менаџмент.

ОСНОВНЕ СТРУКОВНЕ СТУДИЈЕ
СПЕЦИЈАЛИСТИЧКЕ СТРУКОВНЕ СТУДИЈЕ
 
. . . . . . . . .
© 2019 Висока хотелијерска школа струковних студија, Кнеза Вишеслава 70, 11030 Београд. Сва права задржана.