Висока хотелијерска школа
  • У П И С
  • ОГЛАСНА ТАБЛА
  • СТУДЕНТСКИ СЕРВИС
  • АКРЕДИТАЦИЈЕ
  • САМОВРЕДНОВАЊЕ
Search
  • Почетна
    • АКДЕМИЈА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА БЕОГРАД
  • Школа
    • Наставници
    • Стручне службе
    • Акредитације
    • Документа
    • Библиотека
    • Скриптарница
    • Школски простор
    • Алумни
      • Успешне каријере
      • Годишњи скупови
  • Студијски програми
    • Хотелијерство
      • Хотелијерство – акредитација из 2017.
        • Хотелијерство – класичан модел студија
        • Хотелијерство – дуални модел студија
      • Хотелијерство – акредитација из 2024.
    • Ресторатерство
      • Ресторатерство – акредитација из 2017.
        • Ресторатерство – класичан модел студија
        • Ресторатерство – дуални модел студија
      • Ресторатерство – акредитација из 2024.
    • Гастрономија
      • Гастрономија – акредитација из 2017.
        • Гастрономија – класичан модел студија
        • Гастрономија – дуални модел студија
      • Гастрономија – акредитација из 2024.
    • Мастер студије
  • Издаваштво
    • Часопис
      е-HotelLink
    • Конгрес CASB
    • Конгрес Хотелплан
  • Студентска пракса
    • Уписивање праксе у индекс
    • Огласи за стручну праксу
    • Огласи за посао
    • Искуства са праксе
  • Студентски кутак
    • Огласна табла
    • Студентски сервис
    • Распоред наставе
    • Консултације
    • Резултати колоквијума
    • Резултати испита
    • Студентска картица
    • Домови, стипендије, кредити
    • Ценовник услуга
    • Како утврдити износ школарине?
    • Упутства за плаћања
    • Упутства за е-сервис
      • Приступ
      • Анкета
      • Пријава испита
    • Материјали са предавања
    • Језички кутак
    • Остало…
      • Студентски парламент
      • Екскурзије
      • Студентска такмичења
      • Часопис
  • Упис
  • Међународна сарадња
    • LUBAN WORKSHOP
    • Гостујућа предавања
      • Кристијан Тетеду (Француска)
      • Ченг Лиан (Кина)
      • Мида Муцолон (Италија)
      • Исмаил Ахмад (Малезија)
      • Дијего Бонђовани (Италија)
      • Осман Хамидов (Азербејџан)
      • Томаж Кавчић (Словенија)
      • Стефано Карота (Италија)
      • Катерина Федосова (Украјина)
      • Андрес Серано (Еквадор)
    • Међународна такмичења
    • Чланство у међународним организацијама
    • Сарадња са високошколским установама
    • Размена студената
  • Признања
    • Студентима
    • Школи
  • ERASMUS+
    • ERASMUS+
    • Догађаји
    • О размени студената
    • Конкурс за мобилност
    • Упознај ЕРАЗМУС
Студијски програм ХОТЕЛИЈЕРСТВО – акредитација из 2017. године
Студијски програм из 2017. године. Уверење о акредитацији овог студијског програма можете преузети ОВДЕ.
ПРВА ГОДИНА
Р.бр. Назив предмета Сем. Број часова предавања и вежби ЕСПБ
1.Хотелијерство 112 + 37
2.Изградња и опремање хотелских објеката12 + 14
3.Пословно право12 + 04
4.Економика у хотелијерству12 + 03
5.Пословне комуникације12 + 03
6.Пословни енглески језик 112 + 13
Изборни блок 1 (бира се 1 од 3 предмета)
7.Немачки језик 111 + 22
7.Руски језик 111 + 22
7.Француски језик 111 + 22
8.Хотелијерство 222 + 37
9.Основи ресторатерства21 + 44
10.Хотелски маркетинг22 + 03
11.Социологија22 + 03
12.Пословни енглески језик 222 + 13
Изборни блок 2 (бира се 1 од 3 предмета)
13.Немачки језик 221 + 22
13.Руски језик 221 + 22
13.Француски језик 221 + 22
14.Стручна пракса 11+212
ДРУГА ГОДИНА
Р.бр. Назив предмета Сем. Број часова предавања и вежби ЕСПБ
1.Пословање рецепције и хотелског домаћинства32 + 46
2.Организација рада у хотелијерству32 + 03
3.Технологија хране и пића32 + 14
4.Рачуноводство хотелских предузећа32 + 13
5.Пословни енглески језик 332 + 13
Изборни блок 3 (бира се 1 од 3)
6.Немачки језик 331 + 23
6.Руски језик 331 + 23
6.Француски језик 331 + 23
7.Персонални менаџмент у хотелијерству42 + 03
8.Пословне финансије42 + 04
9.Информатика у хотелијерству42 + 25
10.Основи гастрономије41 + 24
11.Пословни енглески језик 442 + 13
Изборни блок 4 (бира се 1 од 2 предмета)
12.Менаџмент смештаја41 + 24
12.Промоција и продаја у угоститељству41 + 24
Изборни блок 5 (бира се 1 од 3 предмета)
13.Немачки језик 441 + 23
13.Руски језик 441 + 23
13.Француски језик 441 + 23
14.Стручна пракса 23+412
ТРЕЋА ГОДИНА
Р.бр. Назив предмета Сем. Број часова предавања и вежби ЕСПБ
1.Хотелски менаџмент53 + 25
2.Основи туризма53 + 14
3.Пројектни рад53
Изборни блок 6 (бира се 2 од 4 предмета)
4. 5.Право ЕУ у хотелијерству52 + 23
4. 5.Пословни енглески језик 552 + 23
4. 5.Менаџмент догађаја и анимација у хотелијерству52 + 23
4. 5.Иновације у угоститељству52 + 23
Изборни блок 7 (бира се 1 од 3 предмета)
6.Немачки језик 551 + 22
6.Руски језик 551 + 22
6.Француски језик 551 + 22
7.Менаџмент квалитета у хотелијерству62 + 14
8.Међународни ланци у хотелијерству63 + 25
Изборни блок 8 (бира се 3 од 6 предмета)
9. 10. 11.Пословна психологија у хотелијерству62 + 23
9. 10. 11.Санитарна заштита и безбедност у хотелијерству62 + 23
9. 10. 11.Методика наставе стручних предмета62 + 23
9. 10. 11.Предузетнички менаџмент у хотелијерству62 + 23
9. 10. 11.Масовна исхрана62 + 23
9. 10. 11.Глобализација у хотелијерству62 + 23
12.Стручна пракса 35+612
13.Дипломски рад610

Контакт информације

Локација:
Одсек Висока хотелијерска школа
Кнеза Вишеслава 70, Кошутњак,
општина Чукарица, Београд
(како до нас)

Текући рачун:
840-2115666-34

Телефони:
Студентска служба
+381 66 802-48-14 и
+381 66 802-48-15

Администрација
+ 381 11 2545 787

Имејл:
Пословна пошта:
administracija@vhs.edu.rs

Студентска служба:
studentska@vhs.edu.rs

Стручна пракса:
praksa@vhs.edu.rs

©2021 одсек Висока хотелијерска школа

Пратите нас