Студијски програм ХОТЕЛИЈЕРСТВО
Студијски програм Хотелијерство намењен је младим креативним људима који воле изазове и иновације и који су спремни на рад у различитим угоститељским објектима за смештај, укључујући и хотеле највиших категорија који припадају познатим светским ланцима. Студијски програм хотелијерство нуди студентима овладавање различитим теоријским знањима и практичним вештинама. У фокусу је сектор смештаја, рад на продаји хотелских услуга и пријему гостију, што подразумева одговарајућа информатичка знања, као и познавање страних језика, али пре свега комуникационе способности које долазе до изражаја у непосредном контакту са гостима. Они који се одлуче за студијски програм хотелијерство научиће да буду добри психолози, да препознају различите културе и обичаје у понашању хотелских гостију, да решавају њихове проблеме и подстичу њихово задовољство. На тај начин, они ће постати посвећени хотелијери који воле свој посао и који се професионално остварују преко лојалних и задовољних гостију.
БРОЈ | Назив предмета | Тип | Статус | Недељни фонд часова за | ЕСПБ | |||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
предавања | вежбе | |||||||
1 | Хотелијерство 1 | А | О | 2 | 3 | 7 | ||
2 | Изградња и опремање хотелских објеката | А | О | 2 | 1 | 4 | ||
3 | Пословно право | О | О | 2 | 0 | 4 | ||
4 | Економика у хотелијерству | С | О | 2 | 0 | 3 | ||
5 | Пословне комуникације | О | Први семестар | О | 2 | 0 | 3 | |
6 | Пословни енглески језик 1 | А | О | 2 | 1 | 3 | ||
Немачки језик 1 | ||||||||
7 | Бира се један | Руски језик 1 | О | И | 1 | 2 | 2 | |
Француски језик 1 | ||||||||
8 | Хотелијерство 2 | А | О | 2 | 3 | 7 | ||
9 | Основи ресторатерства | А | О | 1 | 4 | 4 | ||
10 | Хотелски маркетинг | С | О | 2 | 0 | 3 | ||
11 | Социологија | О | Други семестар | О | 2 | 0 | 3 | |
12 | Пословни енглески језик 2 | А | О | 2 | 1 | 3 | ||
Немачки језик 2 | ||||||||
13 | Бира се један | Руски језик 2 | С | И | 1 | 2 | 2 | |
Француски језик 2 | ||||||||
14 | Стручна пракса | О | 12 |
Објашњење скраћеница
ТИП ПРЕДМЕТА:
СТАТУС предмета:
БРОЈ | Назив предмета | Тип | Статус | Недељни фонд часова за | ЕСПБ | |||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
предавања | вежбе | |||||||
1 | Пословање рецепције и хотелског домаћинства | А | О | 2 | 4 | 6 | ||
2 | Организација рада у хотелијерству | С | О | 2 | 0 | 3 | ||
3 | Технологија хране и пића | С | Трећи семестар | О | 2 | 1 | 4 | |
4 | Рачуноводство хотелских предузећа | О | О | 2 | 1 | 3 | ||
5 | Пословни енглески језик 3 | А | О | 2 | 1 | 3 | ||
Немачки језик 3 | ||||||||
6 | Бира се један | Руски језик 3 | С | И | 1 | 2 | 3 | |
Француски језик 3 | ||||||||
7 | Персонални менаџмент у хотелијерству | С | О | 2 | 0 | 3 | ||
8 | Пословне финансије | С | О | 2 | 0 | 4 | ||
9 | Информатика у хотелијерству | О | О | 2 | 2 | 5 | ||
10 | Основи гастрономије | А | О | 1 | 2 | 4 | ||
11 | Пословни енглески језик 4 | А | О | 2 | 1 | 3 | ||
Менаџмент смештаја | А | Четврти семестар | ||||||
12 | Бира се један | Промоција и продаја у | А | И | 1 | 2 | 4 | |
угоститељству | ||||||||
Немачки језик 4 | ||||||||
13 | Бира се један | Руски језик 4 | С | И | 1 | 2 | 3 | |
Француски језик 4 | ||||||||
14 | Стручна пракса | О | 12 |
Објашњење скраћеница
ТИП ПРЕДМЕТА:
СТАТУС предмета:
БРОЈ | Назив предмета | Тип | Статус | Недељни фонд часова за | ЕСПБ | |||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
предавања | вежбе | |||||||
1 | Хотелски менаџмент | А | О | 3 | 2 | 5 | ||
2 | Основи туризма | С | О | 3 | 1 | 4 | ||
3 | Пројектни рад | А | О | 0 | 0 | 3 | ||
4 | Право ЕУ у хотелијерству | С | ИБ | 2 | 2 | 3 | ||
Пословни енглески језик 5 | А | ИБ | 2 | 2 | 3 | |||
Бирају се два | Пети семестар | |||||||
5 | Менаџмент догађаја и анимација у хотелијерству | С | ИБ | 2 | 2 | 3 | ||
Иновације у угоститељству | С | ИБ | 2 | 2 | 3 | |||
Немачки језик 5 | ||||||||
6 | Бира се један | Руски језик 5 | С | ИБ | 1 | 2 | 2 | |
Француски језик 5 | ||||||||
7 | Менаџмент квалитета у хотелијерству | С | О | 2 | 1 | 4 | ||
8 | Међународни ланци у хотелијерству | А | О | 3 | 2 | 5 | ||
9 | Пословна психологија у хотелијерству | А | И | 2 | 2 | 3 | ||
Санитарна заштита и безбедност у хотелијерству | А | И | 2 | 2 | 3 | |||
10 | Бирају се три | Методика наставе стручнх предмета | С | И | 2 | 2 | 3 | |
Предузетнички менаџмент у хотелијерству | С | Шести семестар | И | 2 | 2 | 3 | ||
Масовна исхрана | А | И | 2 | 2 | 3 | |||
11 | Глобализација у хотелијерству | А | И | 2 | 2 | 3 | ||
12 | Стручна пракса | О | 12 | |||||
13 | Дипломски рад | А | О | 10 |