Студијски програм РЕСТОРАТЕРСТВО
Студијски програм Ресторатерство намењен је младим креативним људима који воле изазове и иновације и који су спремни на рад у различитим угоститељским објектима за пружање услуга хране и пића, односно у ресторанима, кафанама, баровима и хотелима, укључујући и оне највиших категорија који припадају познатим светским ланцима. Овај студијски програм нуди студентима овладавање различитим теоријским знањима и практичним вештинама у области услуживања гостију. У фокусу је ресторатерство у оквиру сектора хране и пића, рад на пријему гостију, продаји, презентацији и услуживању ресторатерских производа, што подразумева високу стручну оспособљеност, познавање страних језика, као и комуникационе способности које долазе до изражаја у непосредном контакту са гостима. Они који се одлуче за овај студијски програм научиће да буду добри психолози, да препознају различите културе и обичаје у понашању ресторанских гостију, да им помажу при избору и усклађивању избора хране и пића, и подстичу њихово задовољство. На тај начин, они ће постати посвећени ресторатери који воле свој посао и који се професионално остварују преко лојалних и задовољних гостију.
БРОЈ | Назив предмета | Тип | Статус | Недељни фонд часова за | ЕСПБ | |||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
предавања | вежбе | |||||||
1 | Ресторатерство 1 | А | О | 1 | 4 | 7 | ||
2 | Изградња и опремање хотелских објеката | А | О | 2 | 1 | 4 | ||
3 | Пословно право | О | О | 2 | 0 | 4 | ||
4 | Економика у хотелијерству | С | О | 2 | 0 | 3 | ||
5 | Пословне комуникације | О | Први семестар | О | 2 | 0 | 3 | |
6 | Пословни енглески језик 1 | А | О | 2 | 1 | 3 | ||
Немачки језик 1 | ||||||||
7 | Бира се један | Руски језик 1 | О | И | 1 | 2 | 2 | |
Француски језик 1 | ||||||||
8 | Ресторатерство 2 | А | О | 2 | 5 | 7 | ||
9 | Основи хотелијерства | А | О | 1 | 2 | 4 | ||
10 | Хотелски маркетинг | С | О | 2 | 0 | 3 | ||
11 | Социологија | О | Други семестар | О | 2 | 0 | 3 | |
12 | Пословни енглески језик 2 | А | О | 2 | 1 | 3 | ||
Немачки језик 2 | ||||||||
13 | Бира се један | Руски језик 2 | С | И | 1 | 2 | 2 | |
Француски језик 2 | ||||||||
14 | Стручна пракса | О | 12 |
Објашњење скраћеница
ТИП ПРЕДМЕТА:
СТАТУС предмета:
БРОЈ | Назив предмета | Тип | Статус | Недељни фонд часова за | ЕСПБ | |||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
предавања | вежбе | |||||||
1 | Банкет менаџмент | А | О | 2 | 4 | 6 | ||
2 | Организација рада у хотелијерству | С | О | 2 | 0 | 3 | ||
3 | Технологија хране и пића | С | Трећи семестар | О | 2 | 1 | 4 | |
4 | Рачуноводство хотелских предузећа | О | О | 2 | 1 | 3 | ||
5 | Пословни енглески језик 3 | А | О | 2 | 1 | 3 | ||
Немачки језик 3 | ||||||||
6 | Бира се један | Руски језик 3 | С | И | 1 | 2 | 3 | |
Француски језик 3 | ||||||||
7 | Персонални менаџмент у хотелијерству | С | О | 2 | 0 | 3 | ||
8 | Пословне финансије | С | О | 2 | 0 | 4 | ||
9 | Информатика у хотелијерству | О | О | 2 | 2 | 5 | ||
10 | Основи гастрономије | А | О | 1 | 2 | 4 | ||
11 | Пословни енглески језик 4 | А | О | 2 | 1 | 3 | ||
Кетеринг | А | Четврти семестар | ||||||
12 | Бира се један | Промоција и продаја у | А | И | 1 | 2 | 4 | |
угоститељству | ||||||||
Немачки језик 4 | ||||||||
13 | Бира се један | Руски језик 4 | С | И | 1 | 2 | 3 | |
Француски језик 4 | ||||||||
14 | Стручна пракса | О | 12 |
Објашњење скраћеница
ТИП ПРЕДМЕТА:
СТАТУС предмета:
БРОЈ | Назив предмета | Тип | Статус | Недељни фонд часова за | ЕСПБ | |||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
предавања | вежбе | |||||||
1 | Ресторатерски менаџмент | А | О | 3 | 2 | 5 | ||
2 | Менаџмент барова и казина | А | О | 1 | 3 | 4 | ||
3 | Пројектни рад | А | О | 0 | 0 | 3 | ||
4 | Планирање менија | С | И | 2 | 2 | 3 | ||
Пословни енглески језик 5 | А | И | 2 | 2 | 3 | |||
Бирају се два | Пети семестар | |||||||
5 | Менаџмент догађаја и анимација у хотелијерству | С | И | 2 | 2 | 3 | ||
Иновације у угоститељству | А | И | 2 | 2 | 3 | |||
Немачки језик 5 | ||||||||
6 | Бира се један | Руски језик 5 | С | ИБ | 1 | 2 | 2 | |
Француски језик 5 | ||||||||
7 | Менаџмент квалитета у хотелијерству | С | О | 2 | 1 | 4 | ||
8 | Системи услуживања | С | О | 1 | 4 | 5 | ||
9 | Пословна психологија у хотелијерству | С | И | 2 | 2 | 3 | ||
Санитарна заштита и безбедност у хотелијерству | А | И | 2 | 2 | 3 | |||
10 | Бирају се три | Методика наставе стручнх предмета | С | И | 2 | 2 | 3 | |
Предузетнички менаџмент у хотелијерству | С | Шести семестар | И | 2 | 2 | 3 | ||
Масовна исхрана | А | И | 2 | 2 | 3 | |||
11 | Глобализација у хотелијерству | А | И | 2 | 2 | 3 | ||
12 | Стручна пракса | О | 12 | |||||
13 | Дипломски рад | А | О | 10 |