Наши студенти редовно освајају медаље на европским и светским такмичењима и управо је тај део путовања и одмеравања снага са колегама у свету један од најузбудљивијих делова студија и успомена за цео живот.
Сваке године, Школа учествује на Европском првенству хотелијерских и туристичких школа. Осим тога, Школа је и чланица AEHT почев од 2006. године и традиционално учествује у такмичењу „бруцоша“ хотелијера у Италији, град Гиљанова, почев од 2010. године.
Године 2006. У Ирској, наш студент Петар Гајић освојио је специјалну награду за куварство.
Године 2007. у Италији освајамо 5 медаља и специјално признање Школи за највећи број освојених медаља. Тада наши студенти освајају следећа признања: Горан Ковачевић – златну медаљу за куварство, Лајош Чаки – златну медаљу за посластичарство, Никола Бушић – златну медаљу за фламбирање, Јадранка Суљић – сребрну медаљу за рецепцију, Марко Тошић – бронзану медаљу за коктеле.
Године 2008. у Естонији наши студенти освајају 2 медаље: Милан Лекић – златну медаљу за посластичарство и Марија Миладиновић – сребрну медаљу за „House keeping and room service“.
Године 2010. у Италији „бруцоши“ Хотелијерства Невена Лазаревић и Влада Стојанов освојили су титулу шампиона.
Године 2010. у Португалији наша студенткиња Мина Мајсторович освојила је златну медаљу за сервис вина.
Године 2011. у Холандији освајамо 1 сребрну и 2 бронзане медаље: Милица Пилчевић – сребрну медаљу за припрему и сервис кафе, Јована Илић – бронзану медаљу за рецепцију и Душан Тодић – бронзану медаљу за куварство.
Године 2012. у Македонији освајамо 2 златне медаље: Бранко Кисић – златну за куварство и Марија Спасић – златну медаљу за посластичарство.
Године 2013. у Италији „бруцоши“ Хотелијерства Кристина Ћемаловић и Вељко Благојевић освојили су титулу шампиона.
У Француској 2013. освојили смо 3 бронзане медаље:
• Сузана Ђуровић – бронза за рецепцију
• Милош Трајковић – бронза за куварство
• Милош Кркељић – бронза за посластичарство.
У Србији, у Београду 2014. као домаћини у конкуренцији 540 учесника из 30 земаља освојили смо 8 медаља:
• Дамјан Луцић – злато за припрему и сервис кафе
• Урош Луковић – злато за рецепцију
• Нина Платиша – злато за менаџмент
• Марко Шошо – сребро за менаџмент
• Јована Зарков – сребро за туристичке дестинације
• Ненад Митић – бронза за модерну кухињу
• Кристина Радосављевић – бронза за посластичарство
• Душко Костадиноски – бронза за ресторански сервис
У Холандији 2018. године студент Богдан Дрекаловић је освојио бронзу у дисциплини Culinary Art.
II
Сваке друге године, марта месеца, на Међународном Сајму хране и пића DETROP у Солуну у Грчкој где се одржава кулинарско такмичење Јужне Европе наши студенти Гастрономије су увек најтрофејнији.
2009. године освојили смо 6 медаља:
• Александар Станковић – 1 златна
• Данијел Марковић – 1 сребрна
• Бранислав Крстић – 1 бронзана
• Вања Пушкар -1 бронзана
• Слободан Чавић – 1 сребрна
• Милан Лекић – 1 бронзана
2011. године вратили смо се са 11 медаља и GRAND PRIX пехаром за најбољу школу на Балкану:
• Драгана Прашчевић – 2 златне медаље и 1 сребрна
• Игор Белошевић – 1 сребрна и 3 бронзане
• Ненад Милосављевић – 1 сребрна и 1 бронзана
• Александар Виноградов – 1 сребрна и 1 бронзана
2013. године освојили смо 12 медаља и GRAND PRIX пехар за најбољу школу на Балкану:
• Бранко Кисић – 1 златна, 1 бронзана и 1 мерит
• Марија Спасић – 1 сребрна и 1 бронзана
• Драгана Прашчевић – 3 сребрне
• Хорват Денеш – 1 сребрна и 1 бронзана
• Александар Томић – 2 сребрне
2015. године освојили смо 16 медаља и GRAND PRIX пехар за најбољу школу на Балкану:
• Младен Пршић – пехар за најбољег студент гастрономије, 2 злата,1 сребро, 2 бронзе
• Милош Ћирић – 2 злата, 2 сребра, 2 бронзе
• Ивана Жанић -2 бронзе
• Стефан Симић – 1 злато, 2 бронзе
• Урош Милосављевић – 4 мерита
2017. године вратили смо се са 16 медаља:
• Младен Пршић – 1 злата, 1 бронза, 1 мерит
• Милош Ћирић – 1 бронза
• Вујмиловић Александар – 1 сребро, 1 бронза, 2 мерита
• Комадина Марко – 2 сребра, 1 мерит
• Асановић Надица – 1 бронза, 1 мерит
• Ђукић Милица – 1 бронза, 1 мерит
III
На Балканском купу који је одржан у Бургасу, Бугарска, марта 2010. освојили смо 10 медаља:
• Бошко Дамјанац – 2 златне
• Лазар Бркић – 3 златне
• Милан Малбаша – 2 златне
• Јовица Јовановић – 1 златна.
• Александар Станковић – 2 златне
IV
На Међународном такмичењу гастрономије и куварства у Алањи, Турска, 2015. освојили смо 4 пехара и 14 медаља:
• Милош Ћирић – 1 пехар, 2 злата
• Младен Пршић – 2 пехара и пехар за најбољег шефа јуниора, 4 злата, 1 бронза
• Иванка Крстичевић – 1 злато, 1 бронза
• Бранко Јовановић – 1 злато, 1 сребро, 1 бронза
• Димитрије Матијаш – 1 сребро, 1 бронза
На Међународном такмичењу гастронома у Истанбулу, Турска, 2016. вратили смо се са 2 медаље:
• Милош Ћирић – 1 сребро, 1 бронза
На Међународном такмичењу гастронома у Будви, Црна Гора, 2016. године освојили смо 3 медаље:
• Урош Милосављевић – 1 злато
• Милица Ђуки – 1 сребро
• Милош Ћирић – 1 сребро
На Међународном такмичењу гастронома у Крањској Гори, Словенија 2016. освојили смо 3 медаље:
• Александар Вујмиловић – 1 злато
• Милета Грбовић – 1 злато, 1 бронза
Треће место на екипном пласману на такмичењу „Una vita in cucina“ одржаном 18. – 22. марта 2019. године у у месту Castellana Grotte поред Барија у Италији. Школу су представљали студенти Ненад Гагић и Родољуб Весковић.