ИСКУСТВА СА ПРАКСЕ

Црна Гора - Queen of Montenegro

Video Tour

ЛИДИЈА ДИВЈАК, студент друге године

Своју прву стручну праксу у школској 2016/2017. години сам обавила у хотелу „Queen of Montenegro“ у Бечићима, Црна Гора. Иако сам била прва година студија, нисам осећала велику трему у вези са праксом, јер је са мном у том хотелу праксу обављало још 40 мојих колега, па смо ми „млађи“ имали подршку „старијих“ колега.

Прочитај више

Француска

Video Tour

ДАНИЈЕЛ АНЂЕЛКОВИЋ – студент треће године смера гастрономија

Своју стручну праксу у току друге године студија сам обавио у Француској, на Азурној обали, у хотелу „Le Domaine du Mirage“. Као и свако радно искуство, ова пракса је имала своје добре и лоше стране, али мој свеукупни утисак се своди на једно лепо искуство. Имао сам срећу да радим у интеркултуралном окружењу, заједно са већим бројем колега из наше школе, и оно што је на мене оставило највећи утисак јесте управо то што сам поред стручног усавршавања успео да склопим пријатељства са новим људима, као и да боље упознам своје колеге који су ми сада веома добри пријатељи.

Прочитај више

Holliday Inn Express - Београд

Video Tour

ПРЕДРАГ АНТОНИЋ, студент треће године смера хотелијерство

Након завршене друге године студија Хотелијерства размишљао сам у ком објекту би било најбоље да обавим своју стручну праксу. Након разговора са неколико колега, донео сам одлуку да конкуришем за хотел ,,Holiday Inn Express – Belgrade City“. Испоставиће се да је то једна од најбољих одлука коју сам могао да донесем.

Прочитај више

Кина

Video Tour

МАРИЈА КОТЕВСКИ, студент треће године смера хотелијерство

На другој години студија сам обавила праксу у Пекингу у оквиру хотелског ланца Crowne Plaza. Добила сам функцију менаџера у једном од ресторана, а поред тога сам похађала курсеве за бармена и сомелијера и добила више сертификата. Имала сам прилику да угостим људе из целог света и да поред енглеског језика усавршим француски и шпански језик, као и да научим основне фразе кинеског језика. Сматрам да је пракса у Кини у потпуности оправдала моја очекивања, да је прави спој корисног и лепог, и топло препоручујем Кину за обављање летње праксе, јер се и поред напорног рада увек нађе време за истраживање кинеске кухиње и културе, као и обилазак највећих туристичких атракција.

Прочитај више

Метропол – Београд

Video Tour

САНДРА АЛЕКСИЋ, студент треће године смера хотелијерство

Као студент завршне године смера хотелијерство, своју стручну праксу обављам у хотелу „Metropol Palace“, на позицији рецепционера. Иако је у почетку деловало тешко радити у урбаној радној средини са много гостију, уз помоћ колега и ментора у хотелу, брзо сам се навикла на динамику рада у датој средини. Имала сам прилику да научим да користим резервациони систем „Opera“, једaн од најраспрострањенијих хотелских информационих система, што сматрам корисним за своје даље професионално усавршавање. Посао на рецепцији јесте одговоран и пун изазова, али нас учи да будемо предусретљиви, предузимамо одговорност и развијамо организационе вештине.

Прочитај више

Немачка

Video Tour

ЂОРЂЕ ЈАНКОВИЋ, студент друге године смера гастрономија

Своју стручну праксу на крају прве године сам обавио у Немачкој, у малом месту Баденвајлер, у хотелу „Ritter“. Имајући у виду да је мени ово била прва пракса, у почетку сам био мало разочаран и скептичан што у том хотелу није била већа група студената из наше школе, или уопште из Србије. Ипак, није ми дуго требало да увидим предности тога што нас је свега неколико из Школе – врло брзо смо се осамосталили у раду, упознали нове људе и са њима се зближили, а због природе посла, ја сам усавршио језик земље у којој сам добио прилику да радим.

Прочитај више