Студијски програм ГАСТРОНОМИЈА
Студијски програм Гастрономија намењен је младим креативним људима који воле изазове и иновације и који су спремни на рад у различитим угоститељским кухињама, укључујући специјализоване и ексклузивне ресторане, као и хотелима највиших категорија који припадају познатим светским ланцима. Овај студијски програм нуди студентима овладавање различитим теоријским знањима и практичним вештинама у области исхране и гастрономија. У фокусу теоријског и практичног изучавања је гастрономија као наука, уметност и вештина. То подразумева дуготрајан рад у кухињи ради стицања одређених знања, савладавање специфичних вештина и практичног искуства, као и дисциплину и самодисциплину, спремност за тимски рад, али пре свега љубав према овој професији и велику упорност како би се постигао жељени успех у каријери. Они који се одлуче за овај студијски програм научиће да буду компетентни, професионални гастрономи, чија каријера не познаје границе.
БРОЈ | Назив предмета | Тип | Статус | Недељни фонд часова за | ЕСПБ | |||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
предавања | вежбе | |||||||
1 | Гастрономија 1 | А | О | 2 | 3 | 7 | ||
2 | Изградња и опремање хотелских објеката | А | О | 2 | 1 | 4 | ||
3 | Пословно право | О | О | 2 | 0 | 4 | ||
4 | Економика у хотелијерству | С | О | 2 | 0 | 3 | ||
5 | Пословне комуникације | О | Први семестар | О | 2 | 0 | 3 | |
6 | Пословни енглески језик 1 | А | О | 2 | 1 | 3 | ||
Немачки језик 1 | ||||||||
7 | Бира се један | Руски језик 1 | О | И | 1 | 2 | 2 | |
Француски језик 1 | ||||||||
8 | Гастрономија 2 | А | О | 2 | 5 | 7 | ||
9 | Исхрана | С | О | 2 | 1 | 4 | ||
10 | Хотелски маркетинг | С | О | 2 | 0 | 3 | ||
11 | Социологија | О | Други семестар | О | 2 | 0 | 3 | |
12 | Пословни енглески језик 2 | А | О | 2 | 1 | 3 | ||
Немачки језик 2 | ||||||||
13 | Бира се један | Руски језик 2 | С | И | 1 | 2 | 2 | |
Француски језик 2 | ||||||||
14 | Стручна пракса | О | 12 |
Објашњење скраћеница
ТИП ПРЕДМЕТА:
СТАТУС предмета:
БРОЈ | Назив предмета | Тип | Статус | Недељни фонд часова за | ЕСПБ | |||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
предавања | вежбе | |||||||
1 | Националне гастрономије | А | О | 2 | 3 | 6 | ||
2 | Организација рада у хотелијерству | С | О | 2 | 0 | 3 | ||
3 | Информатика у хотелијерству | О | Трећи семестар | О | 2 | 2 | 5 | |
4 | Рачуноводство хотелских предузећа | О | О | 2 | 1 | 3 | ||
5 | Пословни енглески језик 3 | А | О | 2 | 1 | 3 | ||
Немачки језик 3 | ||||||||
6 | Бира се један | Руски језик 3 | С | И | 1 | 2 | 3 | |
Француски језик 3 | ||||||||
7 | Персонални менаџмент у хотелијерству | С | О | 2 | 0 | 3 | ||
8 | Пословне финансије | С | О | 2 | 0 | 4 | ||
9 | Основи хотелијерства | А | О | 1 | 2 | 4 | ||
10 | Основи ресторатерства | А | О | 1 | 2 | 4 | ||
11 | Пословни енглески језик 4 | А | О | 2 | 1 | 3 | ||
Гастрномски производи | А | Четврти семестар | ||||||
12 | Бира се један | Посластичарство са | А | И | 1 | 3 | 4 | |
пекарством 1 | ||||||||
Немачки језик 4 | ||||||||
13 | Бира се један | Руски језик 4 | С | И | 1 | 2 | 3 | |
Француски језик 4 | ||||||||
14 | Стручна пракса | О | 12 |
Објашњење скраћеница
ТИП ПРЕДМЕТА:
СТАТУС предмета:
БРОЈ | Назив предмета | Тип | Статус | Недељни фонд часова за | ЕСПБ | |||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
предавања | вежбе | |||||||
1 | Гастрономски менаџмент | А | О | 3 | 2 | 5 | ||
2 | Примењена гастрономска естетика | А | О | 0 | 4 | 4 | ||
3 | Пројектни рад | А | О | 0 | 0 | 3 | ||
4 | Планирање менија | А | И | 2 | 2 | 3 | ||
Менаџмент догађаја и анимација у хотелијерству | С | И | 2 | 2 | 3 | |||
Бирају се два | Пети семестар | |||||||
5 | Посластичарство са пекарством | А | И | 0 | 4 | 3 | ||
Иновације у угоститељству | А | И | 2 | 2 | 3 | |||
Немачки језик 5 | ||||||||
6 | Бира се један | Руски језик 5 | С | И | 1 | 2 | 2 | |
Француски језик 5 | ||||||||
7 | Менаџмент квалитета у хотелијерству | С | О | 2 | 1 | 4 | ||
8 | Креативна гастрономија | А | О | 1 | 4 | 5 | ||
9 | Пословна психологија у хотелијерству | А | И | 2 | 2 | 3 | ||
Санитарна заштита и безбедност у хотелијерству | С | И | 2 | 2 | 3 | |||
10 | Бирају се три | Методика наставе стручних предмета | С | И | 2 | 2 | 3 | |
Предузетнички менаџмент у хотелијерству | С | Шести семестар | И | 2 | 2 | 3 | ||
Масовна исхрана | А | И | 2 | 2 | 3 | |||
11 | Глобализација у хотелијерству | А | И | 2 | 2 | 3 | ||
12 | Стручна пракса | О | 12 | |||||
13 | Дипломски рад | А | О | 10 |