Распореди (предавања, вежбе, испити, колоквијуми...)

Резултати испита из Технологије

23.04.2018.

Резултати испита из предмета Технологија хране и пића су овде.

Колоквијум из Менаџмента квалитета (хотелијери)

24.04.2018.

Колоквијум из предмета Менаџмент квалитета у хотелијерству за хотелијере одржаће се у среду, 25. априла у 13:15 у амфитеатру.

Колоквијум из Предузетничког НОВА ИЗМЕНА

24.04.2018.

Колоквијум из предмета Предузетнички менаџмент у хотелијерству одржаће се у среду, 25. априла у 14:15 у амфитеатру.

Колоквијум из Методике

23.04.2018.

Колоквијум из предмета Методика наставе стручних предмета одржаће се у четвртак, 26. априла од 13:00 у амфитеатру.

Резултати колоквијума код др Иване Лончар

23.04.2018.

Погледајте резултате колоквијума из предмета које предаје др Ивана Лончар
- Менаџмент смештаја
- Основи хотелијерства за ресторатере
- Основи хотелијерства за гастрономе

Резултати испита из Хотелијерства

23.04.2018.

Резултати испита из предмета Хотелијерство 1 су овде.

Резултати испита из Организације

23.04.2018.

Резултати испита из предмета Организација рада у хотелијерству су овде.

Резултати колоквијума код др Михаеле Лазовић

22.04.2018.

Погледајте резултате колоквијума из предмета Пословни енглески језик за студенте:
- уписане 2017: Пословни енглески језик 2.
- уписане ранијих година: Пословни енглески језик 1, 2, 3, 4.

Колоквијум из Немачког 2

22.04.2018.

Колоквијум из предмета Немачки језик 2 одржаће се у среду, 25. априла у сали 1:
- у 08:00 часова за гастрономе и ресторатере
- у 08:30 часова за хотелијере

Основи хотелијерства

22.04.2018.

Десето предавање из предмета Основи хотелијерства можете да преузмете овде.

Менаџмент смештаја

22.04.2018.

Десето предавање из предмета Менаџмент смештаја можете преузети овде.

Резултати испита из Глобализације

20.04.2018.

Резултати испита из предмета Глобализација у хотелијерству налазе се овде.

Колоквијум из Персоналног

20.04.2018.

Колоквијум из предмета Персонални менаџмент у хотелијерству одржаће се у понедељак, 23. априла у 14:00 амфитеатру.

Колоквијум из Промоције

19.04.2018.

Колоквијум из предмета Промоција и продаја у хотелијерству одржаће се у понедељак, 23. априла у 09:00 у сали 1.

Колоквијум из Социологије

19.04.2018.

Колоквијум из предмета Социологија одржаће се у понедељак, 23. априла у амфитеатру у следећим терминима:
15:00 часова - ХОТЕЛИЈЕРИ (самофинансирајући)
16:00 часова - ГАСТРОНОМИ (самофинансирајући)
17:00 часова - сви РЕСТОРАТЕРИ и сви остали финансирани из буџета.

Информатика у хотелијерству

18.04.2018.

Предавање о превођењу информационих захтева у дијаграм ентитета и везе можете преузети овде.
Преузмите и седми део градива из Word-a са примерима и задацима за вежбање.

Резултати испита из Рачуноводства

18.04.2018.

су овде.

Питања за II колоквијум из Менаџмента квалитета

18.04.2018.

Хотелијери, питања за други колоквијум из предмета Менаџмент квалитета у хотелијерству су овде.

Гастрономски производи

17.04.2018.

Погледајте нов материјал са предавања:
Јела од риба, ракова, шкољки...
Јела од риба, ракова...- рецепти
Ризото са рибљим месом
Смуђ у маринади од поврћа

Креативна гастрономија

17.04.2018.

Погледајте нове материјале са предавања:
Шампињони на бечки начин
Шампињони Орли - рецепти
Глазирани жир
Ризото са рибљим месом
Шпагете Миланез
Похована Горгонзола
Смуђ у маринади од поврћа

Пријава за колоквијум из Информатикe ВАЖНО!

17.04.2018.

Практичан колоквијум из предмета Информатика у хотелијерству биће одржан у понедељак 7. маја 2018. у терминима који ће бити накнадно објављени.
НЕОПХОДНО је да се ПРИЈАВИТЕ за полагање колоквијума, јер је број студената који може полагати у једној групи лимитиран бројем рачунара. Стога ће пријављени студенти бити распоређени у групе, а за сваку ће бити објављен термин полагања.
Линк за пријаву колоквијума је овде.
Пријавa траје до 25. априла 2018. у поноћ.
НАПОМЕНА: Коловвијум је за студенте који овог, четвртог, семестра имају наставу из Информатике (Хотелијери и Ресторатери)!

Резултати колоквијума из Креативне гастрономије

17.04.2018.

Погледајте резултате за:
- Први поправни колоквијум
- Други колоквијум

Колоквијум из Основа хотелијерства

15.04.2018.

Колоквијум из предмета Основи хотелијерства одржаће се у петак, 20. априла у 10:00 часова у сали 7.

Колоквијум из Менаџмента смештаја

15.04.2018.

Колоквијум из предмета Менаџмент смештаја одржаће се у петак, 20. априла у 11:00 часова у сали 2.

Основи хотелијерства

13.04.2018.

Материјал са деветог предавања из предмета Основи хотелијерства можете преузети овде а погледајте и Стандарде за разврставање хотела у категорије.

Менаџмент смештаја

13.04.2018.

Материјал са деветог предавања из предмета Менаџмент смештаја можете преузети овде.

Посластичарство са пекарством 1

12.04.2018.

На доњим линковима налазе се презентације са предавања:
- Масе у посластичарству.
- Кремови у посластичарству.
- Преливи и глазуре.
- Историјски развој и подела.

Информатика у хотелијерству

11.04.2018.

Предавање о пројектовању информационих система у хотелијерству можете преузети овде. Преузмите и шести део градива из Word-a, уз задатке за вежбу.

Менаџмент смештаја

11.04.2018.

Преузмите примере намењене студентима предмета Менаџмент смештаја:
- PrimerMetropolHotel.xlsx
- Primer(2).xlsx

Резултати колоквијума из Исхране

10.04.2018.

Погледајте резултате другог колоквијума из Исхране.

Хотелијерство 2

09.04.2018.

Припремите се за други колоквијум на коме ће бити нека од ових питања. Колоквијум ће бити у две групе па погледајте овде у којој сте.

Основи хотелијерства

09.04.2018.

Осмо предавање из предмета Основи хотелијерства можете да преузмете овде.

Менаџмент смештаја

09.04.2018.

Осмо предавање из предмета Менаџмент смештаја можете преузети овде.

Поправни колоквијуми код проф. Драгане Василијевић

07.04.2018.

Поправни колоквијум из Руског 1 је у уторак, 10. априла у 09:00 у сали 5. а из Руског 3 је 17. априла од 09:00 у сали 5. Погледајте распоред испита!

Резултати колоквијума код проф. Милошевића

05.04.2018.

- Пословни енглески језик 2
- Пословни енглески језик 4, хотелијери
- Пословни енглески језик 4, гастрономи

Информатика у хотелијерству

04.04.2018.

Презентацију са предавања о софтверу можете преузети овде. Преузмите и пети део градива из Word-a, уз задатке за вежбу.

Гастрономски производи

03.04.2018.

Погледајте нов материјал са предавања:
Топла предјела/јела - рецепти

Креативна гастрономија

03.04.2018.

Погледајте нове материјале са предавања:
Топла предјела - јела
Крокети
Суфлеи са сиром
Симбол и креација васкршњих јаја

Питања за колоквијум из Основа хотелијерства

01.04.2018.

Колоквијум из предмета Основи хотелијерства је 20. априла, довољно времена да припремите одговоре на питања која вас очекују.

Основи хотелијерства

31.03.2018.

Седмо предавање из предмета Основи хотелијерства можете да преузмете овде.

Менаџмент смештаја

31.03.2018.

Седмо предавање из предмета Менаџмент смештаја можете преузети овде.

Гастрономски производи

28.03.2018.

Погледајте нов материјал са предавања:
Предавање 9 (супе-консомеи)
Супе-консомеи-рецепти

Креативна гастрономија

28.03.2018.

Погледајте нове материјале са предавања:
Супа од говеђег меса
Говеђи консоме
Супа од јелена
Кнедле од пилећег меса
Телећа француска-бела чорба
Италијански минестрон
Руски боршч

Информатика у хотелијерству

28.03.2018.

Презентацију са предавања Периферне јединице и секундарна меморија можете преузети овде као и 4. деo градива из Word-а, уз примере и задатке за вежбу.

Колоквијуми из предмета Руски језик 2

27.03.2018.

Погледајте градиво за други колоквијум из предмета Руски језик 2.

Основи хотелијерства

25.03.2018.

Шесто предавање из предмета Основи хотелијерства можете да преузмете овде.

Менаџмент смештаја

25.03.2018.

Шесто предавање из предмета Менаџмент смештаја можете преузети овде.

Менаџмент квалитета (за хотелијере)

22.03.2018.

Погледајте још неке теме за семинарски рад

Гастрономски производи

21.03.2018.

Погледајте нов материјал са предавања:
Супе и чорбе

Креативна гастрономија

21.03.2018.

Погледајте нове материјале са предавања:
Лангуст белви-рецепт
Печеница од јелена
Деликатесна саалата од јелена
Ловачка паштета од јелена
Деликатес салата од шунке
Паштета од фазана по корацима
Паштета од фазана са тартуфима
Галантин од фазана

Вежбе из Основа ресторатерства за хотелијере

21.03.2018.

Трећа група студената (Хотелијерство I година 2017/18.) вежбе обавља у периоду од 09.04.2018. до 29.04.2018. Детаљније се информишите овде.

Информатика у хотелијерству

21.03.2018.

Преузмите предавање Основне компоненте персоналног рачунара, као и трећи део градива из Word-a, уз задатке за вежбу.

Основи хотелијерства

19.03.2018.

Пето предавање из предмета Основи хотелијерства можете да преузмете овде.

Менаџмент смештаја

19.03.2018.

Пето предавање из предмета Менаџмент смештаја можете преузети овде.

Креативна гастрономија

14.03.2018.

Погледајте нове материјале са предавања:
Валдорф салата
Виндзор салата
Пилећа салата
Татарски бифтек
Национално предјело
Његушки пршут
Кавијар
Телећа салата

Колоквијум из Пословног енглеског 2 за ресторатере

14.03.2018.

Погледајте материјал за први колоквијум из предмета Пословни енглески језик 2 за студенте којима предаје проф. Наталија Павлова.

Информатика у хотелијерству

14.03.2018.

Преузмите други део градива из Word-a, уз задатке за вежбу.

Основи хотелијерства

09.03.2018.

Четврто предавање из предмета Основи хотелијерства можете да преузмете овде.

Менаџмент смештаја

09.03.2018.

Четврто предавање из предмета Менаџмент смештаја можете преузети овде.

Хотелијерство 2

09.03.2018.

Припремите се за први колоквијум на коме ће бити нека од ових питања. Колоквијум ће бити у две групе па погледајте овде у којој сте.

Менаџмент квалитета (за хотелијере)

08.03.2018.

Увежбајте питања за први колоквијум, и упознајте се са темама за семинарски рад

Информатика у хотелијерству

08.03.2018.

Преузмите презентацију са предавања Развој информационих система, као и први део градива из Word-a, уз задатке за вежбу.

Вежбе из Основа ресторатерства за хотелијере

05.03.2018.

Друга група студената (Хотелијерство I година 2017/18.) вежбе обавља у периоду од 19.03.2018. до 08.04.2018. Детаљније се информишите овде.

Основи хотелијерства

04.03.2018.

Треће предавање из предмета Основи хотелијерства можете да преузмете овде.

Менаџмент смештаја

04.03.2018.

Треће предавање из предмета Менаџмент смештаја можете преузети овде.

Информатика у хотелијерству

28.02.2018.

Преузмите презентацију са предавања Представљање података и рачунарска логика , као и задатак из PowerPoint-а рађен на вежбама.

Основи хотелијерства

23.02.2018.

Друго предавање из предмета Основи хотелијерства можете да преузмете овде.

Менаџмент смештаја

23.02.2018.

Друго предавање из предмета Менаџмент смештаја можете преузети овде.

Креативна гастрономија

22.02.2018.

Погледајте материјале са предавања:
Креативна гастрономија - план рада
Креативна гастрономска естетика
Пример писања стандардног рецепта
Напомене-информације-подсетник
Пример семинарског: Салата од хоботница
Пример семинарског рада
Калкулација и маржа
Стандардна рецептура
Креативна декорација - шаргарепа
Креативна декорација - краставац
Креативна декорација - ротквица
Креативна декорација – бела ротква
Креативна декорација - лук
Креативна декорација - парадајз
Креативна декорација - воће
Јапански суши
Јапанска Кобе-беф говедина
Валдорф салата
Виндзор салата
Пилећа салата
Татарски бифтек
Национално предјело
Његушки пршут
Кавијар
Телећа салата

Гастрономски производи

22.02.2018.

Погледајте материјале са предавања:
Гастрономски производи - план рада
Пример семинарског рада
Пример писања стандардног рецепта
Напомене уз рецепт
Калкулација и маржа за семинарски рад
Значај стандардизованог рецепта
Пример семинарског: Мађарска гулаш чорба
Пример семинарског: Турнедо Росини
Валдорф салата
Пример семинарског: Валдорф салата
Татарски бифтек
Гастрономски производи настали под утицајем познатих личности
Хладна предјела - предавање
Хладна предјела - рецепти
Српско национално јело по корацима
Француска салата
Његушки пршут
Пилећа салата

Информатика у хотелијерству

21.02.2018.

Презентацију са предавања о основним појмовима из Информатике у хотелијерству можете преузети овде.
Преузмите и други део градива из PowerPoint-а .
Упутство за припрему семинарских радова можете погледати и преузети овде.

Информатика у хотелијерству

14.02.2018.

Предавање о вештинама презентовања и прављења PowerPoint презентације можете преузети овде. Преузмите и први део градива из PowerPoint-а, као и задатке за вежбу.
Презентацију о основама рада у оперативном систему Windows 10, са наставе из предмета Информатика у хотелијерству, можете преузети овде.

Вежбе из Основа гастрономије

12.02.2018.

Групе и терминe погледајте према одговарајућим линковима:
- Хотелијери
- Ресторатери

Вежбе из Основа ресторатерства

09.02.2018.

Групе и терминe за Хотелијере погледајте на линковима према броју индекса:
- ХБ001-ХБ038 и ХС001-ХС036
- ХС037-ХС104
- ХС105-ХС146

Основи хотелијерства

09.02.2018.

Прво предавање из предмета Основи хотелијерства можете да преузмете овде.

Менаџмент смештаја

09.02.2018.

Прво предавање из предмета Менаџмент смештаја можете преузети овде.

Групе за ВЕЖБЕ из Посластичарства 1

08.02.2018.

Списак студената и термини за вежбе из премета Посластичарство са пекарством 1 налази се овде. Вежбе се одржавају у кабинету за посластичарство почев од понедељка, 12. фебруара.

Информатика у хотелијерству

06.02.2018.

Уводно предавање из предмета Информатика у хотелијерству можете преузети овде.

Групе за ВЕЖБЕ из Гастрономије 2 за посластичаре

06.02.2018.

Списак студената - посластичара за вежбе из премета Гастрономија 2 налази се овде. Вежбе се одржавају у кабинету за посластичарство.

Групе за ВЕЖБЕ из Гастрономије 2

02.02.2018.

Вежбе из премета Гастрономија 2 одржавају се у кабинету за гастрономију по групама. Погледајте овде којој групи припадате и у ком термину имате вежбе.

Пословни енглески код проф. Милошевића

15.01.2018.

Студенти којима предаје проф. Иван Милошевић могу да преузму испитна питања следећи доње линкове:
1. Пословни енглески језик 1
2. Пословни енглески језик 2
3. Пословни енглески језик 3
4. Пословни енглески језик 4

Пословни енглески код Наталије Павлове

15.01.2018.

Студенти којима предаје проф. Наталија Павлова могу да преузму одговарајуће материјале следећи доње линкове:
- Пословни енглески језик 1 - испитна питања
- Пословни енглески језик 2 - испитна питања
- Пословни енглески језик 3 - испитна питања
- Пословни енглески језик 4 - испитна питања
- Пословни енглески језик 5 - испитна питања за ресторатере и хотелијере.

Испитна питања посластичаре из естетике

13.01.2018.

Погледајте питања за предмет Примењена гастрономска естетика за студенте из области посластичарства са пекарством.

Испитна питања за Руски 1

13.01.2018.

Погледајте питања за предмет Руски језик 1.

Испитна питања за Посластичарство 2

10.01.2018.

Погледајте питања за предмет Посластичарство са пекарством 2.

ПИТАЊА из Ресторатерског менаџмента

08.01.2018.

Преузмите и савладајте питања за испит из предмета Ресторатерски менаџмент.

Информатика у хотелијерству

05.01.2018.

Предавање о рачунарским мрежама и интернету можете преузети овде.

Пословни енглески код Наталије Павлове

03.01.2018.

Студенти којима предаје проф. Наталија Павлова могу да преузму одговарајуће материјале следећи доње линкове:
1. Пословни енглески језик 5 - испитна питања за ресторатере и хотелијере.
2. Пословни енглески језик 3 - време одржавања колоквијума и градиво за колоквијум
3. Пословни енглески језик 1 - време одржавања колоквијума и градиво за колоквијум.

Приступни радови за гастрономе

03.01.2018.

Студенти који имају предмете Посластичарство са пекарством 2 и Примењена гастрономска естетика (посластичари), требају да се јаве предметном наставнику Слободану Чавићу за време консултација, како би добили теме за приступне радове из ова два предмета. Саставни део приступног рада је и израда технолошке карте са калкулацијом. У прилогу можете преузети пример урађене технолошке карте са калкулацијом, као и табелу за рад. Приступни рад је обавезан поред вежби, у остваривању предиспитних обавеза.

Ресторатерски менаџмент

28.12.2017.

Преузмите и погледајте једанаесто предавање из предмета Ресторатерски менаџмент.

Информатика у хотелијерству

27.12.2017.

Предавање о примени информационих технологија и информационих система у хотелијерству можете преузети овде. Преузмите и други део градива из PowerPoint-а , као и задатак рађен на вежбама.

Информатика у хотелијерству

22.12.2017.

Предавање о превођењу информационих захтева у дијаграм ентитета и везе можете преузети овде. Преузмите и први део градива из PowerPoint-а, као и задатке за вежбу.

Ресторатерски менаџмент

20.12.2017.

Преузмите и погледајте десето предавање из предмета Ресторатерски менаџмент.

Ресторатерски менаџмент

13.12.2017.

Преузмите и погледајте девето предавање из предмета Ресторатерски менаџмент.

Информатика у хотелијерству

12.12.2017.

Предавање о пројектовању информационих система у хотелијерству можете преузети овде. Преузмите и задатак за вежбање за колоквијум из Word–а и његово решење кликом на следећи линк.

Информатика у хотелијерству

07.12.2017.

Предавање о вештинама презентовања и прављења PowerPoint презентације можете преузети овде.
Преузмите и седми део градива из Word-а са примерима и задацима за вежбање.
Упутство за припрему семинарских радова можете погледати и преузети овде.

Ресторатерски менаџмент

05.12.2017.

Преузмите и погледајте осмо предавање из предмета Ресторатерски менаџмент.

Питања за II колоквијум из Хотелијерства 1

04.12.2017.

Погледајте питања за други колоквијум из предмета Хотелијерство 1

Информатика у хотелијерству

01.12.2017.

Презентацију са предавања о софтверу можете преузети овде. Преузмите и шести део градива из Word-a, уз задатке за вежбу.

Ресторатерски менаџмент

28.11.2017.

Преузмите и погледајте седмо предавање из предмета Ресторатерски менаџмент.

Kолоквијум из Пословног енглеског 1

24.11.2017.

Први колоквијум из Пословног енглеског језика 1 код проф. Наталије Павлове биће одржан у петак, 01. децембра у 11:00. За градиво кликните овде.

Информатика у хотелијерству

23.11.2017.

Презентацију са предавања Периферне јединице и секундарна меморија можете преузети овде. Преузмите и пети део градива из Word-a, уз задатке за вежбу.

Ресторатерски менаџмент

23.11.2017.

Преузмите и погледајте шесто предавање из предмета Ресторатерски менаџмент.
Ко није погледао претходна предавања може да их пронађе ниже на овој страници.

Информатика у хотелијерству

17.11.2017.

Преузмите предавање Основне компоненте персоналног рачунара, као и 4. деo градива из Word-а, уз примере и задатке за вежбу.

Ресторатерски менаџмент

16.11.2017.

Преузмите и погледајте пето предавање из предмета Ресторатерски менаџмент.
Ко није погледао претходна предавања може да их пронађе ниже на овој страници.

Kолоквијум из Пословног енглеског 3

10.11.2017.

Први колоквијум из Пословног енглеског језика 3 код проф. Наталије Павлове биће одржан у петак, 24. новембра у 11:00. За градиво кликните овде.

Информатика у хотелијерству

10.11.2017.

Преузмите презентацију са предавања Развој информационих система, као и трећи део градива из Word-a, уз задатке за вежбу.

Питања за колоквијум из Хотелијерства 1

09.11.2017.

Погледајте питања за први колоквијум из предмета Хотелијерство 1

Ресторатерски менаџмент

08.11.2017.

Преузмите и погледајте четврто предавање из предмета Ресторатерски менаџмент.
Ко није погледао претходна предавања може да их пронађе ниже на овој страници.

Информатика у хотелијерству

03.11.2017.

Преузмите презентацију са предавања Представљање података и рачунарска логика , као и други део градива из Word-a, уз задатке за вежбу.

Ресторатерски менаџмент

02.11.2017.

Преузмите и погледајте треће предавање из предмета Ресторатерски менаџмент.
Ко није погледао претходна предавања може да их пронађе ниже на овој страници.

Материјал за припрему КОЛОКВИЈУМА из предмета РУСКИ ЈЕЗИК 1

27.10.2017.

Припремите се за први колоквијум користећи следеће градиво.

Информатика у хотелијерству

26.10.2017.

Презентацију са предавања о основним појмовима из Информатике у хотелијерству можете преузети овде. Преузмите и први део градива из Word-a, уз задатке за вежбу.

Ресторатерски менаџмент

23.10.2017.

Преузмите и погледајте друго предавање из предмета Ресторатерски менаџмент. Погледајте и инструкције за израду студентског пројекта.
Молимо студенте да посећују предавања како би учествовали у формирању тимова за даљи рад.
Ко није погледао, прво предавање је објављено 16.10.2017. (ниже на овој страници).

Информатика у хотелијерству

19.10.2017.

Презентацију о основама рада у оперативном систему Windows 10, са наставе из предмета Информатика у хотелијерству, можете преузети овде.

Ресторатерски менаџмент

16.10.2017.

Преузмите и погледајте презентацију са првог предавања из предмета Ресторатерски менаџмент.

ОСНОВНЕ СТРУКОВНЕ СТУДИЈЕ
СПЕЦИЈАЛИСТИЧКЕ СТРУКОВНЕ СТУДИЈЕ
 
. . . . . . . . .
© 2018 Висока хотелијерска школа струковних студија, Кнеза Вишеслава 70, 11030 Београд. Сва права задржана.