Међународна сарадња

Препознатљиви смо по динамичној међународној сарадњи. Учлањени смо у међународне асоцијације: AEHT (Association Europeenne des Ecoles d’Hotellerie et de Tourisme-Diekirch, Luxemburg), AMFORTH (Associаtion Mondiale pour la Formation Hoteliere et Touristiwue Motmorency, France) и ATLAS (Association for Turism and Leisure Education-Arnhem, Nederlands).

У новембру 2014. године били смо домаћини европског шампионата и 27. годишње конференције АЕHТ са учешћем око 600 представника из 102 школе из 30 европских земаља.

Одржавамо континуирану сарадњу са сродним школама и факултетима као и хотелима у: Пољској, Словачкој, Чешкој, Француској, Русији, Украјини, Турској, Грчкој, Немачкој, Словенији и Македонији, кроз размену студената на стрчној пракси и међусобним учешћем на конгресима. Посебно је успешна сарадња са хотелом Claridge′s из групе Savoy у Лондону, у ком је велики број студената Школе обавио своју праксу. До сада је око 200 страних студената обавило стручну праксу у нашој земљи, а просечно 150 студената Школе сваке године стиче практична искуства у иностранству.

Са циљем да окупимо све субјекте у области хотелијерства у региону и убрзамо процесе информација и промена, 2003. смо покренули и до сада организовали четири, а ове године ћемо и пети међународни конгрес хотелијерства ХОТЕЛПЛАН. Конгресе организујемо под покровитељством Министарства просвете, Министарства за економски развој и регионалну економију и Привредне коморе Србије као и уз подршку Туристичке организације Србије. Научна и стручна јавност је показала велико интересовање, па аутори из 18 европских земаља и шире, на Конгресу, излажу своје реферате и размењују искуства.

ОСНОВНЕ СТРУКОВНЕ СТУДИЈЕ
СПЕЦИЈАЛИСТИЧКЕ СТРУКОВНЕ СТУДИЈЕ
 
. . . . . . . . .
© 2019 Висока хотелијерска школа струковних студија, Кнеза Вишеслава 70, 11030 Београд. Сва права задржана.